*Nettavisen* Sport.

- Dette er ikke positivt for United

KLAR TALE: Louis van Gaal mener Manchester Uniteds oppkjøring til sesongen er alt annet enn optimal. Foto: Frederic J. Brown (Afp)

Louis van Gaal mener oppkjøringen til sesongen er håpløst lagt opp.

23.07.14 11:39

Manchester United-manager Louis van Gaal er lite begeistret over klubbens langvarige USA-turné.

Den nyansatte United-sjefen er ikke redd for å si hva han mener. Allerede på sin første pressekonferanse i Manchester kom det tydelig fram at han ikke liker måten den kommersielle siden av klubben påvirker det sportslige på.

Tirsdag var van Gaal igjen frittalende da han fikk spørsmål om Uniteds turné tvers over USA forstyrrer jobben hans med å forberede rødtrøyene til sesongstarten.

- Mer eller mindre, ja. Det er ikke veldig positivt for forberedelsene når du må gjøre kommersielle aktiviteter, fly over fryktelige avstander og slite med jetlag, sa van Gaal.

Må tilpasse seg

Manchester United møter Los Angeles Galaxy på Rose Bowl i Pasadena til første kamp på USA-turneen onsdag. Klubben skal spille minst tre kamper til i Denver, Washington og Detroit som en del av en storklubbturnering.

Det kan bli en fjerde kamp i Miami 4. august om United når finalen etter oppgjørene mot Roma, Inter og Real Madrid.

Van Gaal har varslet at han må tilpasse seg den kommersielle tilværelsen. Den tidligere Ajax-, Barcelona-, og Bayern München-treneren debuterer i Premier League hjemme mot Swansea 16. august.

- Turneen var allerede planlagt og satt opp før jeg kom. Jeg skal tilpasse meg, mens United skal gjøre alt for å følge mine regler, sa 62-åringen.

Under pressekonferansen unnskyldte han seg for å ha kommet en halvtime for sent.

- Det er første gang jeg er sent ut til en pressekonferanse, men trafikken i Los Angeles skapte forsinkelsen. Jeg beklager for det.

Blir kortere neste år

I fjor hadde United en langvarig sesongoppkjøring i Thailand, Australia, Japan og Hongkong etter at klubben hadde inngått mange kommersielle avtaler i regionen. Van Gaal forventer at klubbens neste turné, trolig i Asia, blir mye kortere.

- Klubben har allerede fortalt meg at den ikke blir like lang.

USA er et voksende fotballmarked, og United er slettes ikke alene om å legge sesongoppkjøringen til statene. Dette er andre storklubbers USA-kamper i sommer:

* Manchester City: Sporting Kansas City (i Kansas), Milan (i Pittsburgh), Liverpool (i New York), Olympiakos (i Minneapolis).

* Liverpool: Roma (i Boston), Olympiakos (i Chicago), Manchester C., Milan (i Charlotte).

* Arsenal: New York (i New York).

* Real Madrid: Inter (i Berkeley), Roma (i Dallas), Manchester U. (i Ann Arbor).

* Bayern München: Guadalajara (i New Jersey), MLS Allstars (i Portland). (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.