*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

HVA SKAL MAN VELGE? Bayern München-trener Josep Guardiola vasser tilsynelatende i muligheter til å overta som manager i store Premier League-klubber. Foto: Michael Dalder (Reuters / NTB scanpix)

Klappjakt på Pep Guardiola. Og Arsenal vil kjøpe rivalens tidligere spiss.

19.12.15 17:51

Han har forlatt jobben som Chelsea-manager for andre gang, men José Mourinho fortsetter å skape overskrifter i britisk presse. Kanskje ikke så overraskende.

ESPN kliner til med historien om at den arbeidsledige 52-åringen ønsker å ta over som manager i Manchester United. Dette kan du lese mer om her.

Ifølge NBC Sports skal de to midtbanestjernene Cesc Fàbregas og Eden Hazard ha vært blant pådriverne for at Mourinho skulle få sparken i Chelsea.

Klubbeier Roman Abramovitsj skal ha sagt til spillertroppen at han ikke ønsket å sende den karismatiske portugiseren på dør, hevder Daily Mail. Flere av spillerne skal ha unngått å se Mourinhos vei da han kom til Chelseas treningsfelt for å pakke sakene sine.

Daily Express påstår at Abramovitsj nå intensiverer jakten på Bayern München-trener Josep Guardiola som Mourinhos arvtaker. Det hevdes at også Manchester City viser interesse for å hente Guardiola til managerstolen til sommeren.

Normalt troverdige Daily Telegraph melder imidlertid at Chelseas eier har informert spillerne om at Guus Hiddink blir klubbens neste manager.

Også den tidligere Chelsea-floppen Mateja Kezman hevder overfor Talksport at Hiddink sier at han skal overta Chelsea. Selv siteres den nederlandske treneren på at han må bruke mer tid på å bestemme seg om at han skal lede klubben ut sesongen. Dette skriver London Evening Standard.

The Sun hevder Hiddink har bedt Abramovitsj om å hente en engelsk spiss i januarvinduet. Leicester-kometen Jamie Vardy (28) og Saido Berahino (22) hos West Bromwich topper angivelig ønskelista.

Daily Mail mener at Atlético Madrids suksesstrener Diego Simeone er åpen for å fylle den ledige managerposten på Stamford Bridge neste sesong. Den 45-årige argentineren tror ikke språkbarrieren vil bli et problem. Det kan derimot kanskje utkjøpsklausulen hans på nesten 200 millioner kroner bli.

Rio Ferdinand mener Josep Guardiola er rett mann til å overta styringen som manager i Manchester United, og oppfordrer gamleklubben til å gå for den spanske trenerprofilen. Dette skriver The Guardian.

I mellomtida forsøker Louis van Gaal å redde den samme jobben på Old Trafford. Spanske Fichajes kan rapportere at Man. United-manageren håper på å hente James Rodríguez (24) fra Real Madrid.

Rodríguez' colombianske landsmann Radamel Falcao (29) har ikke vært noen suksess på utlån verken i Manchester United eller Chelsea. Stjernespissen kan være på vei tilbake eierklubben Monaco i januar, skriver Daily Mirror.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

KJØPER HAN ENDELIG EN SPISS? Arsène Wenger skal ha kastet øyene på en tidligere Manchester United-angriper. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

I Arsenal planlegger manager Arsène Wenger et sjokkjøp av tidligere Manchester United-spiss Javier Hernández (27), mener Talksport å vite. Mexicaneren har funnet scoringsformen i Bayer Leverkusen denne sesongen.

Swansea vil gjerne hente Chelsea-spiss Loïc Rémy (28) på lån, ifølge Daily Mirror. Samtidig ser midtbanespiller Jonjo Shelvey (23) ut til å være på vei bort fra svanene i Wales. Dette skyldes at Swansea-eier Huw Jenkins har satt spørsmål ved om Shelvey er innstilt på fortsette i klubben, melder The Sun.

Marcelo Bielsa er blitt koblet til den ledige managerjobben i samme klubb. Men argentineren er avventende til å komme til Swansea, og de hvitkledde ser seg isteden om etter en annen løsning, skriver South Wales Evening Post.

Norwich må trolig ut med så mye som 144 millioner kroner hvis de skal gjøre alvor av planene om å kjøpe Sampdorias brasilianske spiss Éder (29). Det melder i alle fall Eastern Daily Press.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag