*Nettavisen* Sport.

Lørdagens Premier League-rykter

UT PÅ JOBBMARKEDET? Én av verdens aller største fotballprofiler kan se seg nødt til å finne seg et annet land å spille i. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)

Verdens beste inn, og mestscorende utlending ut?

22.11.14 17:39

De vedvarende problemene med spanske skattemyndigheter gjør et Lionel Messi (27) kan få nok. Den argentinske ballmagikeren føler seg forfulgt, og at han behandles mye verre enn andre idrettsprofiler i Spania som har hatt omstridte skattesaker hengende rundt seg.

Mens folk som Xabi Alonso, Iker Casillas og tennisstjernen Rafael Nadal har fått sine saker løst uten rettslige oppgjør, kan Barcelona-profilen i verste fall havne i fengsel for det Messi-leiren mener er en lignende sak.

Nå er det en muliget at Messi forlater Barcelona og Spania, mener The Guardian å vite.

Superangriperen skrev riktignok under på en ny avtale med katalanerne i år. Men dersom han virkelig forlater Spania, står kjøpesterke engelske klubber i kø for underskriften hans.

Manchester United er allerede i gang med å planlegge livet uten Robin van Persie, skriver London Evening Standard. 31-åringen kan ifølge avisen være på vei bort allerede til sommeren.

Nederlenderen, som har scoret flest ligamål av alle nåværende utenlandske spillere i Premier League, har krav på ti millioner pund i lojalitetsbonus dersom han fullfører fireårskontrakten på Old Trafford.

Derfor vil United selge, og ønsker å hente inn enten Edinson Cavani fra PSG eller Bayern Münchens Thomas Müller som erstatter.

Samtidig skal det komme meldinger fra Juventus om at klubben er villig til å høre på eventuele bud for midtbanemotoren Arturo Vidal til sommeren. Ifølge Daily Star er 27-åringen et overgangsmål for Manchester United foran neste sesong.

Klikk på bildet for å forstørre.

NYTT BKEJNTSKAP? Tottenhams Erik Lamela (til venstre) kan få flere møter med Joao Moutinho dersom sistnevnte skriver under for erkerivalen. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Emirates forsøker Arsène Wenger å finne ut hva som skal til for å lokke Joao Moutinho (28) fra Monaco til de røde og hvite i Nord-London. Arsenal-manageren skal angivelig vurdere å by 30 millioner pund for midtbaneprofilen, hevder Daily Express.

Samme avis har merket seg at verken Arsenal eller Manchester United, og heller ikke Chelsea eller Liverpool, kan vente seg å få kloa i Martin Ødegaard. Strømsgodsets 15-årige vindunderbarn skriver under på en femårsavtale med Real Madrid, meldes det.

Chelsea kommer dog en annen londonklubb, Tottenham, i forkjøpet når det gjelder kappløpet om å sikre seg den målfarlige spissen Andrej Kramaric (23) fra kroatiske HNK Rijeka, påstås det i Daily Star.

I Liverpool er det angivelig også spillere på vei til et mannskap i spisskrise. Brendan Rodgers vil forsøke å hente Saido Barahino (21) fra West Bromwich i januarvinduet, hevder Daily Mirror.

Tabloidavisen spekulerer i tillegg i om Real Madrid nå trapper ned jakten på Raheem Sterling (19), siden vingen har antydet at han ønsker å bli værende hos scouserne i lang tid.

Jevngamle Divock Origi er det imidlertid ikke mulig å hente inn til Anfield før planen, sier manager Rodgers ifølge Daily Telegraph.

Liverpool eier det 19-årige angrepstalentet, som denne sesongen er på utlån i Lille. Men én av forsutsetningene for kjøpet i fjor sommer var at Origi skulle bli værende i den franske klubben til sommeren 2015.

Avslutningsvis tar vi med at den populære Borussia Dortmund-treneren Jürgen Klopp er åpen for å høre på tilbud fra Premier League. England skal angivelig være det eneste andre landet tyskeren kan tenke seg å jobbe i. Denne historien serveres av Daily Mail.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag