RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politisjef innrømmet Hillsborough-tabbe

Tidligere politisjef David Duckenfield innrømmet tirsdag at hans ordre om å åpne en port på Hillsborough var den direkte årsak til at 96 tilskuere mistet livet i april 1989.
Tidligere politisjef David Duckenfield innrømmet tirsdag at hans ordre om å åpne en port på Hillsborough var den direkte årsak til at 96 tilskuere mistet livet i april 1989. Foto: Phil Noble (Reuters)
Sist oppdatert:
Gjorde en feil som direkte forårsaket dødsfallet til 96 Liverpool-supportere, innrømmer han.

David Duckenfield, politimannen som hadde ansvaret for vaktholdet under Hillsborough-tragedien i 1989, innrømmet tirsdag at han gjorde en feil som direkte forårsaket dødsfallet til 96 Liverpool-supportere.

Duckenfield har tidligere innrømmet at det var han som ga grønt lys for å åpne en port som tillot supportere å strømme inn på to allerede overfylte tribuneseksjoner på hjemmebanen til Sheffield Wednesday.

Det førte til at mange supportere ble klemt i hjel.

Svart dag

Tirsdag ble den tidligere politisjefen utfordret på om feilen hans var den direkte årsaken til at 96 mennesker mistet livet. Svaret til Duckenfield var ikke til å misforstå:

– Yes, Sir.

Tragedien, som oppsto i starten av FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest i april 1989, markerer den verste dagen i britisk idrettshistorie.

Duckenfield har de siste ukene vært en av flere vitner i en ny offisiell gransking av omstendighetene rundt tribunetragedien. 70-åringen, som nå er pensjonert, har tidligere hevdet at supportere med makt åpnet den mye omtalte porten. Nylig gjorde han helomvending og bekreftet at det var løgn.

Inkompetent

Tirsdag ble Duckenfield spurt om han kunne forhindret tragedien ved å låse den mye omtalte porten. Det spørsmålet avstedkom samme svar:

– Yes, Sir.

Politisjefen vedgikk videre at han ble handlingslammet da det oppsto trengsel utenfor stadion og at han ikke forsto nødvendigheten av å holde porten stengt.

Avslutningsvis ble Duckenfield utfordret på om han hadde vært inkompetent i utførelsen av ansvaret sitt den aktuelle aprildagen i 1989.

– Jeg tror det er et synspunkt noen vil si seg enig i, Sir, svarte han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere