*Nettavisen* Sport.

QPR kan bli degradert

KAN STRAFFES: Queens Park Rangers, med Harry Redknapp i managerstolen, kan bli hardt straffet for brudd på Financial Fair Play-reglene. Foto: Sang Tan (Ap / NTB scanpix)

Financial Fair Play-reglene kan ramme QPR hardt.

09.09.14 17:09

Financial Fair Play har blitt mer og mer synlig i internasjonal fotball de siste par sesongene.

Flere storklubber har blitt straffet for brudd på reglene, og nå kan nok en toppklubb bli rammet hardt, skriver The Guardian.

Enkelt forklart: Slik fungerer Financial Fair Play.

Queens Park Rangers har de siste sesongene satset knallhardt sportslig, og investert enorme midler, uten de helt store sportslige resultatene.

Nå viser det ser at det ikke bare er de sportslige resultatene som lar vente på seg. Også økonomisk har londonklubben slitt kraftig de siste par sesongene.

Store underskudd
Sesongen klubben rykket ned fra Premier League, i mai 2013, offentliggjorte klubben et underskudd på svimlende 65 millioner pund.

Etter en sesong i Championship, rykket QPR opp igjen til Premier League foran denne sesongen, men klubben satset relativt hardt også i sesongen på nivå to.

Når klubbens økonomiske tall for 2013-14-sesongen offentliggjøres i desember, er det ventet at tallene vil vise et formidabelt underskudd også den sesongen.

Kan degraderes
Dersom de økonomiske resultatene til klubben er like ille som fryktet, vil de få en bot på drøyt 40 millioner pund.

Og dersom klubben ikke er i stand til å betale boten, eller motsetter seg denne, vil de i verste fall bli degradert til fotball på nivå fem i england, i Conference.

Sjefen for Football League, som er Championship og lavere nivåer, Shaun Harvey, har uttalt at han er fornøyd med at det er mulig å ta ut siktelse mot QPR for brudd på Financial Fair Play-reglene, selv om de spiller på nivået over Championship.

- Teoretisk er det mulig å gjøre det, men jeg håper det kommer en løsning i god tid før det blir aktuelt å tenke på det, har han fortalt, ifølge The Guardian.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag