Rekord-Chelsea klar for gullfest

FEST: Søndagens kamp blir en transportetappe for Chelsesa, som for lengst er seriemester.

FEST: Søndagens kamp blir en transportetappe for Chelsesa, som for lengst er seriemester. Foto: Matt Dunham (Ap)

Ingen har vært i nærheten av London-laget i årets Premier League-sesong.

Søndag feirer Chelsea ligagull hjemme på Stamford Bridge etter å ha ledet Premier League i 274 dager denne sesongen. Det er rekord.

Med seier i serieavslutningen mot Sunderland vinner Chelsea årets Premier League med minimum tolv poengs margin. Det er et klart bevis på at mannskapet til José Mourinho har dominert den engelske toppserien denne sesongen.

Chelsea har vært serieleder helt siden 30. august. Søndag er det 274 dager siden. Den gamle rekorden i antall dager på tabelltoppen i én og samme sesong tilhører Manchester United. I 1993/94-sesongen var mannskapet til Sir Alex Ferguson serieleder i 262 dager.

José Mourinho har samtidig vist tidligere at han kan kunsten med å levere på et stabilt høyt nivå i Premier League. I 2005/06-sesongen, under portugiserens første periode på Stamford Bridge, var Chelsea serieleder i 250 dager.

Søndag avsluttes årets sesong hjemme mot Sunderland. Det betyr gullfest i London. For Chelsea handler det om å avslutte sesongen på en skikkelig måte og revansjere 0-3-tapet for West Bromwich sist.

Det må Mourinhos mannskap etter alt å dømme gjøre uten bidrag fra lagets store spiller denne sesongen. Belgiske Eden Hazard er uaktuell for spill etter å ha måttet trekke tre visdomstenner onsdag.

Hazard skulle etter planen ha mottatt prisen som årets spiller i Premier League av de engelske fotballjournalistene torsdag, men uteble fra seansen etter turen hos tannlegen.

Belgieren har spilt alle Chelsea 37 første ligakamper denne sesongen. Nå ser den siste ut til å gå fløyten.

José Mourinho ble ikke overraskende kåret til årets trener under torsdagens prisutdeling. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.