*Nettavisen* Sport.

Riises Twitter-svar vekker oppsikt i England

John Arne Riise vekker oppsikt i England med sine siste uttalelser på Twitter.

John Arne Riise vekker oppsikt i England med sine siste uttalelser på Twitter. Foto: John Walton (Pa Photos / Skjermdump Daily Mail)

Nordmannen svarte på spørsmål fra fans på Twitter.

20.10.15 08:24

Den tidligere norske landslagsspilleren og nå India-proff John Arne Riise (35) har kommet i engelsk medias søkelys etter at han mandag kveld brukte flere timer på å svare på en rekke spørsmål fra fans på det sosiale nettstedet Twitter.

Nordmannen fikk blant annet en del spørsmål om sin tidligere arbeidsgiver Liverpool, og det er flere av svarene rundt dette temaet avisene har bitt seg merke i.

- Kritiserer flere spillere

Én av Englands største aviser, Daily Mail, er blant dem som omtaler saken.

«Mens Riise roste noen av sine tidligere lagkamerater som Jamie Carragher, Steven Gerrard, Sami Hyypia og Fernando Torres, så kritiserte han flere av spillerne som nå skal konkurrere om plasser på laget til lagets nye manager Jürgen Klopp», skriver Daily Mail.

Daniel Sturridge, Jose Enrique og Roberto Firmino er blant spillerne avisen trekker frem som spillere Riise er kritisk til.

Håper ikke på Enrique

På et spørsmål fra en Liverpool-supporter om hvor suksessfull han tror Sturridge vil være under Klopp, svarer Riise følgende:

- Han må få opp arbeidskapasiteten under Klopp.

Svaret er nok ikke det som vekker mest oppmerksomhet ettersom det lenge har blitt spekulert i om Sturridge vil passe under tyskerens ledelse. Langt mer kritisk er imidlertid Riise til Jose Enrique.

Nordmannen svarer til en Twitter-bruker at han «ikke håper» at det er noen vei tilbake for Enrique i Liverpool-laget.

Delhi Dynamos-spilleren skriver også om Liverpools nyinnkjøpte brasilianer Roberto Firmino som han mener bør vise seg mer frem.

Nordmannen brukte flere timer på å svare på spørsmål og nevner også flere andre Premier League-stjerner.

Riise skriver blant annet at han ikke forstår at Gareth Barry fortsatt er i Premier League.

I tillegg skryter han av enkelte nåværende Liverpool-spillere som James Milner, Simon Mignolet og Alberto Moreno.

Suksess i India

Mannen med flest kamper for det norske landslaget spiller for øyeblikket i indiske Delhi Dynamos hvor han allerede flere ganger har blitt kåret til banens beste.

Til tross for at Riise nå spiller i India har han aldri lagt skjul på at Liverpool fortsatt er klubben i hans hjerte. Nylig uttalte han seg svært positivt over klubbens ansettelse av Jürgen Klopp.

- Nå er troen tilbake. Jeg er veldig opprømt, og jeg tror han er rett mann til å endre på ting. Pressekonferansen hans og intervjuene har vært fantastiske. Jeg fikk gåsehud av å se ham prate, fortalte Riise til Sky Sports.

Riise spilte syv sesonger for de rødkledde fra Merseyside og opplevde blant annet å vinne FA-cupen, ligacupen og Champions League under hans tid på Anfield.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.