RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rodgers etter 3-0-tap: - Vi gjorde nok til å vinne

SJANSER: Brendan Rodgers mente laget kunne vunnet mot Mancehster United.
SJANSER: Brendan Rodgers mente laget kunne vunnet mot Mancehster United. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)
Sist oppdatert:
David de Gea og Wayne Rooney sørget for Manchester United-jubel mot Liverpool.

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 3-0:

Manchester United mot Liverpool. Louis van Gaal mot Brendan Rodgers. Søndag brakte det løs på Old Trafford. Forrige sesong vant Liverpool hele 3-0 på Uniteds hjemmebane. Søndag var Wayne Rooney og Manchester United ute etter revansje.

Rooney, som er født og oppvokst i Liverpool, spilte tidligere for den blå klubben i Beatles-byen, Everton. Han elsker rett og slett å score mål mot erkerivalen Liverpool. Søndag gjorde han det igjen.

For revansjen skulle komme for de røde djevlene. Mål fra Rooney, Juan Mata og Robin van Persie sørget for at hjemmelaget kunne juble for tre poeng og en etterlengtet seier over Liverpool. Stillingen til slutt ble hele 3-0.

De Gea hylles
Både i TV 2-studio etter kampen, og blant fotballfansen på sosiale medier, blir David de Gea trukket frem som dagens største helt. Keeperen var i det umulige hjørnet i denne kampen.

Også Robin van Persie trakk frem de Gea etter kampslutt.

- Fansen var briljante i dag. Nok en gang var de vår tolvte mann. Og nok en gang var David de Gea fremragende. Han var fantastisk. Det er ikke ofte et lag vinner 3-0, og keeperen er kampens beste spiller, konkluderte han til SkySports etter kampen.

Også Brendan Rodgers mente de Gea var kampens store spiller.

- Jeg synes vi gjorde nok til å vinne kampen. Vi skapte så mange sjanser, men David de Gea var kampens spiller. Men vi skapte egentlig nok sjanser til å vinne kampen. Det var noen forsvarsfeil som kostet oss seieren i dag, sa han til Sky Sports.

Keepervalg
Det røde hjemmelaget var inne i en god flyt før søndagens kamp, og stod med fem seirer på rad i Premier League. Liverpool, derimot, hadde kun tatt syv poeng på sine siste seks kamper.

Av den grunn valgte Brendan Rodgers å bytte keeper før storkampen i Manchester. Simon Mignolet ble forvist til benken, og Brad Jones fikk sjansen fra start.

Allerede ved 1-0-scoringen til Rooney kom Jones i fokus. Liverpool-keeperen valgte å slenge seg tidlig til en side da Rooney skøyt fra drøyt 20 meter. Mens Jones gikk til høyre, satt Rooney ballen i mål i den andre siden. Keeperbyttet til Rodgers så altså ikke ut til å fungere nevneverdig. Rooney ble vakkert frispilt av Antonio Valencia, i forkant av scoringen.

«Sacked in the morning»
Liverpool var ikke helt borte spillemessig, og skapte sjanser, de også. Raheem Sterling var blant annet alene med David de Gea ved et par anledninger, men spanjolen i United-målet reddet mesterlig begge gangene.

De Gea har vært blant Uniteds beste spillere hele sesongen, og søndag var ikke noe unntak. 24-åringen var som en levende vegg i målet til hjemmelaget, og skal ha mye av æren for at bortelaget ikke scoret.

OFFSIDE: Juan Mata scoret mot Liverpool. Scoringen skulle dog vært annulert for offside.

Men det smalt i stedet i motsatt ende igjen etter 40 minutter. Ashley Young slo inn fra venstre, Robin van Persie stusset ballen bakover i feltet, og Juan Mata fikk æren av å sette ballen i mål.

Liverpool-spillerne mente at Mata skulle vært avblåst for offside, da han scoret, men linjemannen valgte å holde flagget nede. Reprisen viste at det var en klar offside på Mata, og United var heldige som kunne gå til pause med 2-0.

Hjemmefansen koste seg på Old Trafford denne søndagen, og de brukte anledningen til å sende stikk mot Liverpool-benken. Før pause runget «Sacked in the morning» ut over drømmenes teater.

Balotelli inn
Mario Balotelli var tilbake fra skade for Liverpool, men måtte ta til takke med en plass på benken fra start. Allerede etter 45 minutter valgte likevel Rodgers å sette inn italieneren.

Balotelli har scoret mot United før, da i lyseblå Manchester City-drakt. Den gangen feiret han ved å dra frem en t-skjorte med ordene «Why always me?».

HELT: David de Gea var Manchester Uniteds beste spiller søndag. Han stoppet blant annet Raheem Sterling ved flere anledninger.

Men det er ikke alltid for Balotelli. I alle fall ikke i Liverpool-trøyen. Han har enda ikke scoret i Premier League for Merseyside-klubben. Heller ikke mot Manchester United løsnet det for Balotelli, som måtte rusle målløs av banen. Liverpools nummer 45 hadde flere store muligheter til å få ballen i mål, men maktet ikke å få ballen forbi David de Gea.

Sterling brant sjanser
Det var ikke bare Balotelli som hadde muligheten til å redusere for gjestene. Raheem Sterling hadde flere sjanser, også i den andre omgangen, men brant alle.

I den andre enden skulle det dog komme flere mål. Rooney stormet i angrep, og slo ballen inn i feltet. Dejan Lovren, som ikke har imponert i Liverpool-trøyen, klarerte rett i beina på Juan Mata. Mata serverte Robin van Persie, som kunne sende United-fansen til himmels.

Resultatet var snudd fra i fjor. 0-3 ble til 3-0. United-fansen jublet, Liverpool-fansen fortvilte.

Med det var det ikke mer å få gjort i denne kampen. Søndagens resultat gjør at det skiller ti poeng mellom rivalene. Manchester United ligger på tredjeplass i Premier League, mens Liverpool befinner seg på niendeplass.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere