RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rodgers håper Solskjær gjør jobben

TØFF JOBB: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær har en vanskelig jobb med å holde klubben i Premier League.
TØFF JOBB: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær har en vanskelig jobb med å holde klubben i Premier League. Foto: Sang Tan (Ap)
Liverpool-manageren hinter til at han håper Ole Gunnar Solskjærs Cardiff redder plassen i Premier League.

CARDIFF – LIVERPOOL 3-6:

CARDIFF (Nettavisen): Både Swansea og Cardiff sliter i bunnstriden denne sesongen, men Brendan Rodgers mener det ville vært synd om én eller begge av den walisiske duoen rykker ned fra Premier League.

- Da jeg var i Swansea sa jeg at Premier League vil være en bedre liga med de to walisiske klubbene der fordi det er vidunderlig å komme ned hit, til denne delen av verden, for å spille fotball, sier Rodgers til Nettavisen.

Nord-iren har to år i Swansea på CVen, og ledet klubben til den øverste divisjonen i hans første sesong i managerstolen i Wales.

Førstesesongen alltid tøff
Etter ett år i Premier League med Swansea forlot han waliserne til fordel for Liverpool, men Rodgers vet med erfaring bedre enn de fleste hvilken tøff oppgave managerkollegaen hans i Cardiff har foran seg om dagen.

- Du har en tøff jobb når du er nyopprykket. I den første sesongen er det veldig vanskelig, forteller han.

Selv ledet han Swansea til en ellevteplass i deres første sesong i Premier League, og siden Solskjær tok over managerjobben i januar, er det nordmannens oppgave å hjelpe Cardiff til trygg grunn i år.

Rodgers påpeker imidlertid at Cardiff har en flott fremtid foran seg med flere gode, unge spillere i stallen.

Etter å ha sett Jordan Mutch score to mål mot egen klubb, samt at han kjenner til Steven Caulker fra Swansea-tiden, trekker Rodgers frem duoen som to av de største talentene i Cardiff.

- De har noen flotte spillere. Mutch er en talentfull ung spiller, Caulker er fortsatt ung og han er et eksepsjonelt talent. De har noen veldig, veldig gode spillere, men det er vanskelig.

Møtte Europas mestscorende
Liverpool-manageren, som så laget hans slå Cardiff 6-3 i Wales lørdag og 3-1 på Anfield tidligere i sesongen, mener dog ikke lørdagens resultat er en skandale for Solskjær og Cardiff.

Med sine 82 scoringer på 30 kamper i ligaen er de Englands mestscorende, og siden Premier League har unnagjort flere ligakamper enn de fleste andre toppligaene i Europa, topper de også listen over antall ligascoringer på kontinentet.

- De spilte mot de ledende målscorerne i europeisk fotball, så man må sette det i perspektiv og si at det kom til å bli vanskelig for dem (på lørdag).

Luis Suarez, som er ligaens toppscorer, har inkludert hattricket mot Cardiff 28 nettkjenninger i Premier League, og har alene scoret to flere ligamål enn hele Cardiff-laget til sammen denne sesongen, mens spissmakker Daniel Sturridge har 19.

Fortsatt muligheter
Rodgers tror uansett det er mulig for Cardiff å overleve i Premier League, til tross for tabellsituasjonen og med kun syv kamper igjen.

- Vi respekterte Cardiff fordi vi visste det kom til å bli en vanskelig kamp. Hjemmekampene deres vil bli viktige for dem nå. Jeg er sikker på at de vil gjøre alt i deres makt.

* Cardiff møter Crystal Palace, Stoke og Chelsea hjemme, mens de skal gjeste West Bromwich Albion, Southampton, Sunderland og Newcastle i deres syv siste Premier League-kamper denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere