Romelu Lukaku har blitt et mareritt for West Ham

SCORET IGJEN: Romelu Lukaku scoret mot West Ham for syvende gang på rad.

SCORET IGJEN: Romelu Lukaku scoret mot West Ham for syvende gang på rad. Foto: John Sibley (Reuters)

Romelu Lukaku scoret igjen mot London-klubben.

07.11.15 18:27

WEST HAM - EVERTON 1-1:

Romelu Lukaku reddet ett poeng for Everton mot West Ham da han utlignet like før pause på Upton Park i kampen som endte 1-1.

Den belgiske landslagsspissen har blitt et lite mareritt for West Ham. Lørdagens scoring var hans syvende på rad mot London-klubben, ifølge Opta.

Everton-manager Roberto Martinez virket å være godt fornøyd med det ene poenget etter kampen.

- Vi ga West Ham for mye rom før det første målet, men jeg er lettet over at vi svarte på måten vi gjorde, sier Martinez til BBC.

- Med tanke på vinnermentalitet, så var det en bra forestilling av oss. Jeg var likevel litt skuffet over at vi ikke klarte å skape den ekstra magien som ville gitt oss tre poeng på slutten, forklarer Everton-sjefen.

Perlescroring

Det tok lang tid før publikum ble vitne til noe som kunne kalles en målsjanse på Upton Park lørdag ettermiddag. Over 30 minutter tok det før hjemmelaget skapte kampens første sjanse, men da hadde riktignok tilskuerne all grunn til å være begeistret.

For den ene sjansen var alt West Ham trengte for å ta ledelsen. Victor Moses tok med seg ballen fra høyresiden, før han prøvde seg med en avslutning på mål. Skuddet ble blokkert, men ballen endte i stedet opp hos lagkamerat Manuel Lanzini som på vakkert vis skrudde ballen opp i vinkelen fra cirka 15 meter.

Klikk på bildet for å forstørre.

KORTVARIG JUBEL: Manuel Lanzini satte inn 1-0 for West Ham, men Everton slo tilbake. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

Lukaku utlignet

Sjansene uteble i minuttene som fulgte, men da det så ut til at hjemmelaget kunne gå til pause med 1-0-ledelse, dukket en gammel kjenning opp. Det er nemlig ikke første gangen Romelu Lukaku får West Ham-fansen til å fortvile. Lørdag utlignet han for Everton og satte med det inn sitt syvende mål på rad mot West Ham.

Det var lagkamerat Gerard Deulofeu som spilte fri Lukaku da han slo en god ball i bakrommet. Alene med keeper gjorde den belgiske spissen ingen feil og satte enkelt inn 1-1.

Kjedelig etter pause

Med unntak av de to scoringene, var det lite som skjedde i de første 45 minuttene. Heller ikke i andreomgangen ble publikum vitne til de store sjansene.

Begge lagene virket brukbart fornøyd med ett poeng og tok ingen spesielt store sjanser offensivt. Det førte til at det ble en nokså kjedelig kamp på Upton Park lørdag ettermiddag.

Få minutter før slutt fikk imidlertid gjestene en stor mulighet til å stikke av med samtlige tre poeng da Brendon Galloway fikk slått inn foran mål. Der ventet målscorer Lukaku, men denne gangen hadde ikke Everton-spissen marginene med seg for avslutningen gikk like til side for mål

Da dommeren blåste av etter 90 minutter stod det fortsatt 1-1 mellom de to lagene som dermed må ta til takke med ett poeng hver.

Southampton og Norwich vant

Mens det ble poengdeling på Upton Park, kunne både Norwich og Southampton glede seg over tre poeng i deres kamper lørdag.

For Norwich stilte norske Alexander Tettey som kaptein for anledningen da de kanarigule møtte Swansea hjemme. Og det skulle gå riktig så bra for hjemmelaget. Etter 70 minutter satte nemlig Jonny Howson inn kampens eneste mål.

Southampton brukte også nærmere 70 minutter på å senke Sunderland på Stadium of Light lørdag. Ronald Koemans trengte imidlertid et straffespark på å sette inn vinnermålet. Fra ellevemeteren tok Dusan Tadic ansvar da han banket inn 1-0 for gjestene, noe som var nok til at Southampton stakk av med samtlige tre poeng.

Se siste episode av Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=326mk6lGADSPjeZrN8itmHv4QHXK9wVBliUz96CVmE-i6QditACXzs_8P3CLCzM-JRnSbhjXwFgrFJVN4kgXJODKwOJ30PHb&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.