Fotballstjernen ble dømt til 100 timers ubetalt samfunnstjeneste, i tillegg til at han mister bilstertifikatet i to år, melder The Mirror.

I retten fortalte Rooneys advokat at Everton-spilleren ønsker å gi utrykk for at han angrer på det som skjedde.

31-åringen beklager også for promillekjøringen i en uttalelse gitt etter mandagens høring.

- Etter dagens høring ønsker jeg å offentlig beklage mine utilgivelige avgjørelse om å kjøre bil mens jeg var over lovlig grense. Jeg gjorde noe fullstendig galt, sier Rooney i en uttalese via Press Associaton etter at dommen falt.

- Jeg har allerede sagt beklager til min familie, min manager, styreformann og alle i Everton. Nå ønsker jeg å be om unnskyldning til alle fans og andre som har støttet og fulgt meg gjennom karrieren. Jeg aksepterer såklart straffen og håper jeg kan gjøre opp for meg ved samfunnstjenesten, legger spissen til.

Bøtelagt av Everton

Under mandagens høring kom det også frem at Rooney blir bøtelagt av Everton som følge av hendelsen.

Klubben skal ha gitt spilleren en bot som tilsvarer to ukers lønn. For Rooneys del skal det bety 320.000 pund - eller nærmere 3,4 millioner kroner etter dagens kurs.

Ble møtt av presse og fans

Allerede tidlig mandag morgen var en rekke fotografer på plass utenfor Stockport Magistrates' Court for å få et blinkskudd av Everton-spissen.

Cirka klokken 10:30 norsk tid ankom fotballstjernen retten hvor en rekke politifolk måtte holde styr på både ivrige fans og fotografer.

Enkelte engelske medier gjør et nummer av at Rooney ankom retten uten sin kone Coleen som er gravid med parets fjerde barn.

BBC-journalist Olly Foster var blant dem som mandag hadde tatt turen til Stockport Magistrates' Court hvor han filmet at Rooney gikk inn i rettslokalene.

Arrestert 1. september

Rooney ble 1. september arrestert for å ha kjørt med promille etter en natt på byen, men ble løslatt mot kausjon den påfølgende dagen.

Han ble imidlertid siktet for promillekjøring.

Politiet i Cheshire opplyste tidligere denne måneden at Rooney ble arrestert like etter at en politimann stoppet en svart Volkswagen Beetle på Altrincham Road ved Wilmslow.

Bilen tilhørte 29 år gamle Laura Simpson som skal ha vært med fotballstjernen da han ble arrestert.

Saken har fått enorm oppmerksomhet i engelske tabloider, og flere av avisene har spekulert i at Rooneys kone Coleen kan komme til å forlate ham som følge av den siste skandalen.

The Sun har blant annet skrevet om at Coleen har blitt avbildet uten giftering den siste tiden.

Det er heller ikke bare hans kone som skal ha reagert på fotballstjernens oppførsel. Også Everton-manager Ronald Koeman skal ha vært rasende på den tidligere Manchester United-spissen.

Tidligere denne måneden fortalte nederlenderen at han vært «svært skuffet» over spissen.