*Nettavisen* Sport.

Rooney og Mata i storform for United

MÅL: Juan Mata og Wayne Rooney scoret alle de tre målene til Manchester United. Foto: Justin Edmonds (Afp)

Manchester United slo Roma.

27.07.14 10:25

Juan Mata og Wayne Rooney krydret kvelden med perlemål da Manchester United åpnet oppkjøringsturneringen i USA med 3-2 over Roma lørdag kveld.

Få dager etter 7-0-forestillingen mot Los Angeles Galaxy, ble det amerikanske publikummet servert flere lekre United-mål.

Særlig Mata og Rooney utmerket seg med et flott samarbeid i seieren. De sto også bak storlagets tre scoringer foran 54.117 tilskuere i Denver, Colorado.

- Det var godt å spille igjen og godt å score mål – det er jeg veldig fornøyd med. Men det viktigste for oss er at vi kommer oss i form. Det er klart det er ting vi kunne gjort bedre, men vi skal være glade for seieren, sa Rooney.

- Ingen god kamp

Rooney ordnet den første scoringen i det 36. minuttet. Han fikk ballen fra Mata, tok noen steg til høyre og hamret ballen inn fra over 20 meter.

Tre minutter senere var rollene byttet. Rooney fant Mata med en strøken langpasning, og spanjolen viste at teknikken ikke var lagt igjen i Brasil-VM. Med elegante berøringer vippet han ballen over Romas keeper og inn til 2-0.

Rooney økte til 3-0 fra straffemerket like før pause. Han fikk sjansen etter at Danny Welbeck ble felt i Romas 16-meter.

- Jeg synes ikke vi spilte noen god kamp, men vi scoret bemerkelsesverdige mål. Fantastiske mål, sa United-manager Louis van Gaal etter kampslutt.

Pjanic-perle

Annen omgang var av det mer tamme slaget, men også Roma-fansen fikk noe å smile over. Drøyt kvarteret før slutt var United-keeper Ben Amos langt ute, noe Miralem Pjanic utnyttet til det fulle. Fra egen banehalvdel fikk bosnieren fulltreff og reduserte til 1-3.

I det 88. minuttet gjorde Roma-legenden Francesco Totti 2-3 på straffe etter en hands på Michael Keane.

Van Gaal valgte igjen 3-5-2-formasjonen han har fastslått at laget skal benytte i den kommende sesongen. Han rullerte mye på laget og lot Tom Cleverley være kaptein i de 68 minuttene han spilte.

United skal også møte Inter (tirsdag) og Real Madrid (lørdag) i turneringen. Det spilles finale i Miami mandag 4. august. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.