*Nettavisen* Sport.

Rooney om banneret: - Vi bryr oss ikke

REDDET SJEFEN: «Ut med Moyes» var budskapet som ble fløyet over Old Trafford før lørdagens kamp mot Aston Villa. To scoringer av Wayne Rooney sørget for at David Moyes forblir Manchester United-manager inntil videre. Foto: Martin Rickett/Pa Photos (Innfelt: Reuters)

Manchester United-supporterne gikk høyt ut med deres meninger om David Moyes - bokstavelig talt.

12.04.14 17:39

MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 4-1:

«Wrong one - Moyes out».

Det var beskjeden fra et knippe Manchester United-supportere til United-manager David Moyes før kampen mot Aston Villa lørdag formiddag.

Mange United-supportere har nemlig sett seg lei de svake resultatene - og prestasjonene - som den stolte klubben har levert denne sesongen, og i forkant av kampen mot Aston Villa ble budskapet levert i form av et banner som ble fløyet over Old Trafford.

Dermed var det en David Moyes med kniven på strupen som trengte tre poeng lørdagens kamp.

Det fikk han til slutt, mye takket være én spiller: Wayne Rooney.

For etter en verst tenkelig start på kampen for Manchester United, var det Rooney som scoret de to målene som sørget for hjemmeledelse ved pause.

Ytterligere en scoring av Juan Mata betyr at David Moyes nok foreløpig sitter trygt i United-stolen.

- Gjør ingenting ut av det
- For å være ærlig gjør vi ingenting ut av det, sier Wayne Rooney ifølge BBC etter kampen, og snakker da om banneret som «alle» snakket om på Old Trafford på lørdag.

- Vi vet at manageren har støtte fra spillerne og fansen. Hva som ellers blir sagt betyr ingenting, sier tomålsscoreren.

Han er naturligvis fornøyd med 4-1-seieren, etter 0-3-tapet på samme bane mot rivalene i Manchester City tidligere denne uka.

- I dag var det en stor kamp etter midtuketapet. Vi visste at vi måtte respondere og vise at vi er et godt lag. Det var vanskelig etter en tøff start, men vi kom gjennom det. Det var en god seier, sier Rooney.

Tidlig Villa-scoring
Tolv minutter var spilt av kampen da gjestene vant ballen på Manchester Uniteds banehalvdel, og Gabriel Agbonlahor satte fart. På ulovlig vis hindret Rafael ham i å komme gjennom, og Villa ble tildelt frispark på 17 meters hold.

Ashley Westwood tok fart, skrudde ballen over hodet på Marouane Fellaini og resten av United-muren, og i nærmeste hjørne. Keeper David de Gea fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å hindre scoring.

0-1 på Old Trafford, altså, og man kunne formelig se håret til David Moyes bli et hakk gråere.

Men så var det denne Wayne Rooney da.

Rooney-dobbel
Etter 20 minutter slo Shinji Kagawa inn i feltet, der kraftspissen hadde funnet seg ledig plass. Med føttene godt plantet i bakken styrte han ballen inn med hodet, og lagene var like langt.

Stillingen holdt seg fram til siste spilleminutt i første omgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

LETTET: David Moyes er omdiskutert blant supporterne, men 4-1-seieren over Aston Villa gir manageren pusterom. Foto: Jon Super (AP)


Da skaffet Juan Mata vertene straffe, etter å ha blitt taklet av en klønete Leandro Bacuna innenfor feltet.

Dermed var det duket for Wayne Rooney igjen. Spissen var sikker som banken fra elleve meter, og satte ballen inn helt nede stolperota.

Utrolig miss av Benteke
Etter pause gikk Aston Villa rett i strupen på vertene, og Christian Benteke fikk to muligheter til å utligne.

Spesielt ved første anledning - da han fikk ta ned ballen helt alene tre meter fra mål - burde spissen scoret, men Benteke bommet(!) på ballen da han skulle klinka kula i nettet.

Like etterpå fikk belgieren en ny mulighet etter et innlegg, men istedet var det Manchester United som skulle øke ledelsen.

Matas første
Tolv minutter av andre omgang var spilt da litt klabb og babb innenfor feltet endte med at ballen havnet i beina til Juan Mata. Spanjolen tenkte raskt, og hamret kula ned i nærmeste hjørne.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

INGEN TVIL: Det finnes ikke tvil om hva supporterne bak dette banneret mener om Manchester United-sjefen. Foto: Phil Noble (Reuters)


Det var Matas første scoring for Manchester United, som garantert også fikk senket pulsen hos manager David Moyes.

Derfra og inn kontrollerte vertene kampen, og på overtid fastsatte Javier Hernandez sluttresultatet til 4-1 etter herlig forarbeid av Adnan Januzaj.

Seieren betyr at Manchester United har 54 poeng og innehar sjuendeplassen på Premier League-tabellen. Opp til Tottenham er det to poeng, men Spurs har en kamp til gode på de røde djevlene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag