*Nettavisen* Sport.

Rooney om Kane-feberen: - Stort for engelsk fotball

KAPTEINEN OG ARVTAKEREN: England-kaptein Wayne Rooney (til høyre) ble byttet ut til fordel for Harry Kane fredag. Tirsdag spiller duoen sammen for hjemlandet.

KAPTEINEN OG ARVTAKEREN: England-kaptein Wayne Rooney (til høyre) ble byttet ut til fordel for Harry Kane fredag. Tirsdag spiller duoen sammen for hjemlandet. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)

Hevder han er like spent på Spurs-spissen som alle andre.

Wayne Rooney (29) ble erstattet av Harry Kane (21) i fredagens hjemmekamp i EM-kvaliken mot Litauen.

I samme sekund kom det en spiller på banen som mange engelskmenn håper skal bli den neste store spisstjernen på landslaget. Og noen få sekunder seinere hadde den samme spilleren også scoret sitt første mål for England.

Harry Kane har vært en åpenbaring for Tottenham Hotspur i Premier League denne sesongen. Det tok ikke mange øyeblikkene før han begynte å levere det spisser skal også i landslagstrøya: Scoringer.

England-kaptein Rooney måtte vike plass for Kane et stykke ut i andre omgang i 4-0-seieren mot Litauen. Med Italia som motstander i Torino tirsdag, starter begge de to angrepsstjernene.

Det bekreftet England-sjef Roy Hodgson allerede mandag.

- Jeg er like spent på Harry som alle andre. Han har hatt en utrolig sesong, sier Rooney ifølge BBC.

- Scorer hver uke

- Før sesongen var det til og med spørsmål om han kom til å starte kamper for Tottenham. Han startet i europaligakamper, men ikke i Premier League, tilføyer den rutinerte Manchester United-spissen.

- Men han ga ikke manageren sin noe annet valg enn å la ham spille. Han har ikke sett seg tilbake og scorer mål hver uke, skryter Rooney av sin nye landslagskompis.

Hele 29 mål har Kane ordnet for Tottenham i alle turneringer denne sesongen. Det til tross for at han fikk sin første ligakamp fra start så seint som 9. november.

Wayne Rooney beskriver det som spennende for hele landslagstroppen å ha med Kane på treningene, og kapteinen føler seg sikker på at Spurs-måljegeren er sulten på en ny fulltreffer mot Italia.

- Det er stort for engelsk fotball å ha noen som scorer så jevnlig i Premier League og får med seg et mål i a-landslegsdebuten. Det er en spennende tid for ham og alle oss andre, mener Rooney.

Rutinert vidunderbarn

For snart 13 år siden var han selv tidenes yngste målscorer i Premier League en periode.

Nå er Rooney blant de mest rutine på det engelske landslaget, og med den statusen forvents det også at han har noen råd å komme med til «ferskingen» fra Spurs. 29-åringen har møtt Italia før, og vet hva som venter for en angriper som jakter mål mot de bakre rekkene til de asurblå.

- De er smarte i forsvar. De gjør hva som helst for å stoppe deg. Det må du være klar over, og ikke bli frustrert av.

- Harry må fortsette med det han gjør. Han tar imot ballen, løper mot forsvarsspillere og får skutt mot mål. Det er alt han trenger å gjøre tirsdag. Hvis han gjør dette på samme måte som han har gjort, kommer det til å gå bra, mener Englands kaptein.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.