Rooney sørget for United-jubel

Wayne Rooney ble den store helten for Manchester United.

03.11.15 23:40

MAN UTD - CSKA MOSKVA 1-0:

Wayne Rooney har mottatt mye kritikk den siste tiden for manglende scoringer, men tirsdag kveld ble engelskmannen Manchester United redningsmann da de rødkledde vant 1-0 hjemme mot CSKA Moskva i Champions League.

United-spissen slet med å finne veien til mål i store deler av kampen, men ti minutter før slutt sendte han Old Trafford til himmels da han satte inn kampens eneste mål.

- Det er vanskelig når lag kommer hit for å forsvare seg, men heldigvis klarte vi å score til slutt. Det var en viktig seier for oss, sier matchvinner Rooney til UEFA etter kampen.

Målscoreren fikk skryt av lagkamerat David de Gea.

- Han er en veldig viktig spiller for oss. Han har scoret mange mål for denne klubben og han er en av de beste spillerne vi har, sier United-keeperen til Viasat.

- Må opp mange hakk

Til tross for at United stakk av med samtlige tre poeng, var ekspertene i Viasat sitt studio enige om at de rødkledde fortsatt har mye å gå på i forhold til de beste lagene i Europa.

- Det er litt andre tider. Når man så hvilken gruppe United fikk, så tenkte man «de var heldige», men sånn er det ikke lenger. United er ikke på det nivået de var på tidligere, sier Rune Bratseth.

Han får støtte av Viasat-kollega, Morten Langli.

- Det er greit at vi skryter litt av United nå med det at Rooney scorer og Jesse Lingard gjør en positiv match, men det nivået vi ser av Manchester United nå den siste uken og i den kampen her er langt unna europeisk toppnivå. De må opp mange hakk, sier Langli.

Kjedelig før pause

Det var hjemmelaget som var det beste laget før hvilen.

Manchester United styrte det meste som skjedde på gressmatten på Old Trafford, men slet likevel med å bryte ned et hardkjempende russisk forsvar.

Etter en halvtime spill burde imidlertid Jesse Lingard ha sendt United opp i ledelsen da han kom til en god sjanse like foran mål, men unggutten klarte ikke å ta vare på sjansen og avsluttet langt over mål.

Få minutter senere fikk Marcos Rojo sjansen til å sette inn 1-0 for hjemmelaget, men heller ikke argentineren klarte å beholde roen da Ashley Young la inn i boksen. Rojo mottok ballen ved bakre stolpe, men United-spilleren satte ballen til side for mål.

Ved pause stod det derfor fortsatt 0-0.

Rooney ble helten

Også i andreomgangen var det Manchester United som var best, men igjen slet de med å ta vare på sjansene de skapte.

Etter 72 minutter burde Rooney ha satt ballen i mål da han fikk sjansen fra cirka fem meter, men det ville seg ikke for United-spissen som ikke klarte å krangle ballen over streken.

Fem minutter senere så det i stedet ut til at gjestene skulle stikke av med seieren da Seydou Doumbia ble spilt alene med David de Gea. Doumbia klarte imidlertid ikke å overliste spanjolene, og da han heller ikke klarte å sette returen i mål stod det fortsatt 0-0 på Old Trafford.

Men da det ikke ville seg for gjestene, skulle det endelig løsne for Wayne Rooney. United-spissen gjorde nemlig alt rett da Lingard la ballen inn til ham foran mål. Rooney banket til med hodet og satte ballen knallhardt i mål.

Etter scoringen hadde de rødkledde full kontroll, og da dommeren blåste av etter 90 minutter kunne United-fansen juble for 1-0-seier til hjemmelaget.

United leder nå gruppe B med 7 poeng etter fire kamper.

I den andre kampen i gruppe B tirsdag kveld vant PSC Eindhoven 2-0 mot Wolfsburg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.