*Nettavisen* Sport.

Rooney tror på United-gull

HAR TROA: Wayne Rooney tror Manchester United kan vinne Premier League denne sesongen. Foto: Oli Scarff (Afp)

- Vi er nødt til å tro på det.

Manchester United-kaptein Wayne Rooney gyver løs på resten av sesongen med en tro på at klubben kan gjenerobre Premier League-tronen.

Det samme mener han at lagkameratene bør ha, selv om et noe vaklende United-mannskap er åtte poeng bak serieleder Chelsea.

Seks strake seirer i ligaen har tydelig fått optimismen til å blomstre i den røde delen av Manchester.

- Vi er nødt til å tro at vi kan vinne tittelen. Vi er åtte poeng bak og kommer inn i en travel periode. Hvis vi kan vinne våre kamper og de andre har dårlige resultater, er det ingen forskjell, sier Rooney.

Ligner 2013-mesterne

United har slått blant andre Arsenal og Southampton i kamper der laget til tider har blitt utspilt. Rooney mener det minner om troppen som sikret seriemesterskapet for to sesonger siden.

- Vi må fortsette å vinne kampene våre og forhåpentlig komme tilbake på toppen. Da vet du aldri. Vi vant ligaen for to år siden. Da var vi ikke veldig gode i mange av kampene, men vi fikk resultater, sier United-kapteinen.

- Vi har vært motstandsdyktige denne sesongen. Noen av kampene har ikke gått slik vi ønsker, men vi vinner dem. Det er en flott kvalitet å ha. Vi har vært her før, men vi har mange nye spillere. Nå kan erfaringen jeg, Michael Carrick og Darren Fletcher besitter smitte over på de andre spillerne, utdyper han.

Aldri panikk

Erfaring har også manager Louis van Gaal. Han har klart å snu ting rundt etter en elendig start på sesongen.

Rooney mener sjefen har en aura som gir selvtillit til spillergruppen.

- Når ting ikke gikk bra for oss tidligere i sesongen, visste han hva han gjorde. Han visste at formen ville komme og at vi ville vinne kamper. Det var ingen panikk. Han holdt seg rolig fordi han har vært gjennom det samme tidligere, sier stjernespissen.

Lørdag spiller United borte mot Aston Villa før det går slag i slag gjennom julen med tre kamper på en uke. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.