BOURNEMOUTH - LIVERPOOL 0-4:

Liverpool klartrer helt til topps på Premier League-tabellen etter at Merseyside-laget slo Bournemouth 4-0 på Vitality Stadium lørdag.

Mohamed Salah scoret gjestenes to første mål, mens et selvmål av Steve Cook sørget for Liverpools tredje. Et kvarter før slutt fullførte Salah sitt hat trick.

Manchester City møter Chelsea senere lørdag og kan dytte Liverpool ned fra tabelltopp.

- Det er der vi ønsker å være når sesongen er over (på toppen av tabellen). Det er lenge igjen, og vi vet hvor viktig juleprogrammet er, sa Liverpools James Milner til BBC etter kampslutt.

Uenighet rundt King-duell

Drøyt midtveis i den første omgangen gikk gjestene fra Liverpool opp i ledelsen på tvilsomt vis.

Roberto Firmino fyrte av et skudd fra 20 meter, som ble reddet at keeper Asmir Begovic. På returen satte en offside-plassert Mohamed Salah ballen i mål, men assistentdommeren holdt flagget nede.

Rett før pause fikk Joshua King seg en kraftig trøkk i duell med Liverpool-keeper Alisson. Brasilianeren vant duellen og headet ballen ut, men satte samtidig kneet i brystet til den norske spissen.

King ble liggende i gresset i noen sekunder, men kom seg på beina igjen, uten skader.

Erik Thorstvedt og Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio konkluderte med at det var riktig ikke å dømme straffe til Bournemouth i den situasjonen, men flere var uenige i den konklusjonen.

Salah igjen

Tre minutter ut i andre omgang doblet Mohamed Salah ledelsen for gjestene. Roberto Firmino spilte ballen fram til rekkekameraten, som tok med seg ballen framover og plasserte den vakkert i det lengste hjørnet.

Midtveis i den andre omgangen kom Andy Robertson rundt på venstresiden. Skotten slo ballen hardt inn foran mål, og Steve Cook styrte inn 0-3 i eget nett.

Etter 77 minutter var Salah frampå igjen. Han løp fra Cook, rundet Begovic, ventet ut keeper enda en gang, før han satte inn 0-4.