Statuen av Mohamed Salah ble offentliggjort mandag og er egypteren, Mai Abdallas, verk. Etter at statuen ble vist frem og spredt på sosiale medier har flere kritisert statuen av venstrekanten, da de mener likheten mellom Salah og kunstverket ikke er særlig stor.

Han forsvarte seg ved å si at arbeidet ble brukt i utdanningsøyemed på et Internettkurs.

- Jeg tar meg ikke nær av de negative kommentarene, sa Abdalla. Det gjorde han tydeligvis rett i, for han skal nylig ha blitt kontaktet av en svært positiv Mohamed Salah.

Kom med oppfordring

- Landslagspilleren og vår egen helt, Mohamed Salah, kontaktet meg personlig akkurat nå. Han oppfordret meg til å stå på videre, skrev Abdalla på Facebook-statusen sin ifølge The Mirror.

- Han bad meg om å ikke bry meg med de negative kommentarene og sa jeg er en veldig dyktig artist. Og Salah ba meg lage en ny statue av ham, som han dermed kan ha i hjemmet sitt, bedyret den egyptiske skulptur-kunstneren.

Et stort hode, lang overkropp og korte og tynne armer og bein var det som ble avduket på en ungdomssamling i Egypt mandag.

Statuen fikk masse kritikk på sosiale medier etter avdukingen. Mange twitterbrukere sammenlignet statuen med en byste av Cristiano Ronaldo som også ble latterliggjort, etter at den ble avduket i Portugal.

Les også: Liverpool-fans reagerte på kapteinens valg da dommeren kastet mynt

Les også: Mourinhos seiersfeiring høster kritikk fra Scholes

Tapte i Serbia

Liverpool og Mohamed Salah leverte en svak prestasjon mot det serbiske topplaget, Røde Stjerne i Champions League, tirsdag.

Det serbiske storlage ble for sterke for Jürgen Klopps mannskap, og stakk av med en 2-0-seier foran elleville fans.

Liverpool presset på for redusering i andre omgang, men heroisk forsvarspill av hjemmelaget ødela for de fleste Liverpool-skuddene. Mohamed Salah fikk dog en stor mulighet etter 70 minutter.

På en Liverpool-corner fikk Salah ballen, etter at flere spillere hadde vært borti ballen. Egypteren dro seg raskt innover i 16-meteren, før han hamret ballen i retning krysset. Til bortefansens frustrasjon endte ballen i stolpen.