Selv Newcastle-keeperen gratulerte Defoe med dette skuddet

DRØMMETREFF: Jermain Defoe avgjorde hatkampen mot Newcastle med et drømmetreff på hel volley.

DRØMMETREFF: Jermain Defoe avgjorde hatkampen mot Newcastle med et drømmetreff på hel volley. Foto: Lee Smith (Reuters)

- Det er helt eventyrlig, sier TV 2-ekspert etter drømmemålet.

05.04.15 19:10

SUNDERLAND - NEWCASTLE 1-0:

Da Paolo Di Canio overtok som Sunderland-manager i mars 2013, tapte han sin første kamp 1-2 for Chelsea. I neste kamp sto erkerival Newcastle for dør: Sunderland vant 3-0.

Da hans etterfølger, Gustavo Poyet, overtok som Sunderland-manager i oktober 2013, tapte han sin første kamp 0-4 for Swansea. I neste kamp sto erkerival Newcastle for dør: Sunderland vant 2-1.

16. mars dette året fikk Poyet sparken i Sunderland, og inn som erstatter kom nederlenderen Dick Advocaat. Sin første kamp som Sunderland-manager tapte laget 0-1 for West Ham.

Søndag ettermiddag, i Advocaats andre kamp, sto erkerival Newcastle for dør.

Hel volley-perle

Og selv om Advocaat kanskje drømte om å kopiere sine to forgjengere, og slå Newcastle etter å ha tapt i debuten som Sunderland-manager, kunne han umulig se for seg hvordan det skulle gjøres.

Etter 45 minutter med Sunderland-overtak, bestemte nemlig spissen Jermain Defoe for virkelig å skyte seg inn i hjemmefansens hjerter.

På 20 meters hold falt ballen ned hos 32-åringen, som ikke nølte:

Defoe ladet venstrefoten, dro til på hel volley, og ballen gikk som en kanonkule i en vakker bue over Newcastle-keeper Tim Krul og opp i det lengste krysset.

Og selv om Charlie Adams 60-metersscoring mot Chelsea på lørdag er en stor kandidat til årets mål i Premier League, bør også Defoes kanonkule tas med i betraktningen.

Tårer i øynene

- Det er bare helt eventyrlig. Det er ingenting Tim Krul kan gjøre. Det er bare et drømmetreff fra Jermain Defoe, kommenterte TV 2-ekspert Claus Lundekvam i pausen.

Tv-bildene viste at Defoe sågar ble gratulert av nettopp Tim Krul, Newcastles keeper, på vei ut mot garderoben. Så godt var skuddet. Defoe selv gikk med tårer i øynene.

- Så fort ballen forlater beinet ditt vet du at det er mål, sier målscoreren til Sky Sports etter kampen.

- Det er en utrolig følelse. Ord kan ikke engang beskrive hva jeg følte da den gikk inn. Det er ganske følelsesladet, av en eller annen grunn, jeg vet ikke hvorfor.

Femte strake

Og at Defoe, som kom til klubben fra Toronto i januar, er dagens mann i Sunderland, er det ingen tvil om.

Scoringen ble nemlig den eneste i kampen, og vertene tok dermed sin femte strake seier over rivalene i Tyne-Wear-derbyet.

Det vet fansen på Stadium of Light å sette pris på.

- Raser folk ned fra tribunen

- Folk er oppe av stolene hele tiden. Hver gang Jack Colback (tidligere Sunderland-spiller, red.an.) tar innkast, raser det folk ned fra tribunene, lener seg over gjerdene, og skjeller ham ut mens de nesten er på vei over gjerdet, rapporterte TV 2-kommentator Kasper Wikestad i pausen.

Den livsviktige seieren betyr at Sunderland plasserer seg på 15.-plass på tabellen, tre poeng foran Burnley under streken.

Newcastle er relativt trygge på 13.-plass, seks poeng foran erkerivalene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.