RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter pris på Ferguson-støtte

TAKKER FOR STØTTEN: Louis van Gaal er glad for støtten han har fått av sir Alex Ferguson.
TAKKER FOR STØTTEN: Louis van Gaal er glad for støtten han har fått av sir Alex Ferguson. Foto: Phil Noble (Reuters)
Louis van Gaal føler ekstra trang til å lykkes i Manchester United etter å ha blitt hyllet av managerlegenden Alex Ferguson.

Nederlenderen er takknemlig for støtten Ferguson har gitt ham gjennom flere intervjuer den siste tiden. Uttalelsene har kommet etter en periode der United har fått et skikkelig oppsving. Før det tettpakkede romjulsprogrammet ligger rødtrøyene på tredjeplass i Premier League.

– Det er fantastisk. Når du kommer til Manchester United, håper du at Sir Alex skal støtte deg. Han har ikke bare gjort det denne uken, men i alle intervjuer han har gitt. Han viser meg mye tillit, og det trenger du som United-manager. Det gjør det enklere å jobbe, sier van Gaal.

– Må få resultater

63-åringen erkjenner samtidig at Fergusons lovord gjør at han føler ekstra press i managerstolen på Old Trafford. Han vil gjøre alt for å vise seg tilliten verdig.

– At han går ut og støtter deg, gjør at du må få resultater. Men det er aldri enkelt å vinne kamper i Premier League.

Ferguson har uttalt at han føler seg sikker på at van Gaal vil ta Manchester United tilbake på toppnivået klubben i en årrekke oppnådde under skottens ledelse.

Etter 27 år og 13 ligatitler valgte Ferguson å gi seg i 2013. Med David Moyes som arvtaker falt United smått spektakulært ned til en sjuendeplass. Skotten fikk sparken etter bare ti måneder.

Et fort igjen

Spesielt svak hjemmeform ødela mye for Moyes. United tapte hele sju ganger på Old Trafford i serien forrige sesong. Under van Gaal er klubbens storstue igjen blitt et fort, med sju seirer, én uavgjort og ett tap på ni hjemmekamper.

Selv om spillet ikke har vært all verden, har Manchester United den siste måneden likevel stablet sammen en rekke sterke resultater. Storklubben står med seks seirer og én uavgjort på sine sju siste kamper

Opp til serieleder Chelsea skiller det riktig nok ti poeng, men rødtrøyene har los på en plass blant de tre beste.

I romjulen skal United møte Newcastle (h), Tottenham (b) og Stoke (b). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere