RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shaqiri klar for Premier League


KLAR FOR STOKE: Xherdan Shaqiri.
KLAR FOR STOKE: Xherdan Shaqiri. Foto: PETRAS MALUKAS (AFP)
Sist oppdatert:
Stoke må ut med rekordstort beløp.

Xherdan Shaqiri er klar for Stoke.

Det bekrefter klubben på sin egen Twitter-konto tirsdag kveld, og forteller samtidig at Shaqiri har bundet seg til fem år i Stoke.

Den sveitsiske 23-åringen, som kun har et halvt år bak seg i Inter, koster The Potters 12 millioner pund, noe som er overgangsrekord for klubben som åpnet sesongen med 0-1-tap for Liverpool hjemme på Britannia Stadium.

- Fortsatt potensial

- Han er en dynamisk og eksplosiv spiller som vil utgjøre en forskjell i spillergruppa, og som i en alder av 23 år fortsatt har mye potensial i seg, sier manager Mark Hughes til klubbens nettsider.

- I samtalene jeg har hatt med ham er det åpenbart at han er lysten på å spille i Premier League og vise hva han er god for.

Skuffet i to klubber

Shaqiri fikk sitt store gjennombrudd i Basel, og ble hentet til Bayern München i februar 2012.

Der klarte imidlertid ikke kantspilleren å leve opp til forventningene, og i januar i år forlot han tyskerne til fordel for Inter - selv om Stoke allerede på det tidspunktet hadde erklært sin interesse for Shaqiri.

Så sent som i juli avslo Shaqiri et tilbud fra Stoke, men nå har altså overgangen gått i orden.

- Det er ingen hemmelighet at vi har jaktet på Xherdan i en tid nå, og vi er fornøyd med endelig å ha sikret oss signaturen hans, sier Stokes styreforman Tony Scholes.

Og med en angrepsrekke bestående av Shaqiri, Ibrahim Afellay og Bojan Krkic kan det bli mye moro på Britannia Stadium for Stoke-fansen i tiden som kommer.

BREAKING

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere