RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sherwood: - Ingen bedre enn meg

TAKK: Tim Sherwood kunne takke Danny Rose for tre poeng lørdag.
TAKK: Tim Sherwood kunne takke Danny Rose for tre poeng lørdag. Foto: Darren Staples (Reuters)
Sist oppdatert:
Mot Stoke kunne han takke Danny Rose og dommer Andre Marriner for tre nye poeng.

STOKE - TOTTENHAM 0-1:

Tim Sherwood har statistikken på sin side, men hverken Tottenham-fansen eller klubbens ledelse ser ut til å være fornøyd med den sittende manageren.

Før lørdagens kamp mot Stoke skrøt engelskmannen nok en gang av seg selv, og mente at hans Spurs-rekord med 58% seiersrate var nok til at han skulle sitte enda én sesong.

- Rekorden er god. Ingen andre har gjort noen bedre jobb i Premier League i denne klubben enn det jeg har gjort, sa Sherwood ifølge the Guardian.

Kampen i seg selv løftet seiersprosenten enda et hakk høyere. For uten å imponere nevneverdig dro Tottenham i land en 1-0-seier mot et formsterkt Stoke-lag.

Stoke-manager Mark Hughes var mest opptatt av dommeren etter kampslutt.

- Om ikke dommeren hadde gjort den nøkkelbeslutningen (å utvise Ryan Shawcross), og vi kunne fullført med elleve mann, slik jeg mener ville vært rett, tror jeg vi ville kommet tilbake mot dette Spurs-laget, sa han ifølge SkySports etter kampen.

Tam førsteomgang
Kampen startet rolig på Britannia Stadium.

Foruten noen dødballer, skapte ingen av lagene nevneverdige sjanser før Tottenham kom i angrep etter en halvtime.

Emmanuel Adebayor, som er en av Sherwoods favoritter i Spurs-drakt, gjorde et herlig forarbeid, og venstreback Danny Rose sendte gjestene i ledelsen.

Scoringer åpner kamper er det noen som sier. Resten av den første omgangen var det likevel lite som tydet på akkurat dette. Spillerne gikk i garderoben på stillingen 0-1.

Utvisning
Stoke-manager Mark Hughes må ha gitt spillerne sine klare instrukser i pausen, for da dommeren blåste igang den andre omgangen gikk hjemmelaget ut i hundre.

Og spillerne var kanskje litt for giret på å vise seg frem for Hughes.

Etter 50 minutter gikk Ryan Shawcross inn med knottene først mot målscorer Rose, og dommer Andre Marriner hadde ikke annet valg enn å gi midtstopperen hans andre gule kort i kampen, og dermed gi han tidlig spillefri.

MISFORNØYD: Mark Hughes mente dommeren gjorde flere feil som straffet Stoke lørdag.

På tross av at hjemmefansen startet å synge "You're not fit to referee", var det liten tvil om utvisningen.

Om man skal tro denne kampen er fasit for fotball generelt er det røde kort som får fart i fotballkamper. For med elleve mot ti satt Tottenham trykk på hjemmelaget.

Et offensivt bortelag betyr også kontringsmuligheter for hjemmelaget. Stoke har endret til en mer possesionorientert fotballstil denne sesongen, men har likevel ikke glemt hvordan man kontrer.

Etter 66 minutter kom de tre mot to, men Younnes Kaboul reddet gjestene fra London.

Både Hary Kane og Christian Eriksen kunne doblet Tottenhams ledelse, men flere mål ble det ikke for Tottenham lørdag.

Heller ikke Stoke klarte å få ballene i mål i sluttminuttene. Etter 85 minutter ropte hele Britannia på straffe, men Marriner valgte å la spillet gå videre. TV-bildene viser at dommeren nok gjorde feil der, og Stoke ble snytt for straffespark og et mulig poeng.

Kan bli europacup
Tim Sherwood og Tottenham tok dermed med seg tre viktige poeng i kampen om europacup-spill neste sesong. Stoke er plassert trygt midt på tabellen i årets sesong av Premier League.

Spurs skal spille London-derby mot West Ham neste helg, mens Stoke tar imot et poengjagende Fulham samme dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere