*Nettavisen* Sport.

Sjekk gigantlønnen Klopp får i Liverpool

RIK: Jürgen Klopp kommer til å tjene mange millioner på å være Liverpool-manager. Foto: Boris Streubel (Getty Images)

Tyskeren blir ingen fattig mann på Anfield.

09.10.15 09:42

Torsdag kveld bekreftet Liverpool at de hadde sikret seg signaturen til tidligere Borussia Dortmund-manager Jürgen Klopp (48) på en treårskontrakt.

De fleste Liverpool-supporterne virker å være svært godt fornøyd med nyheten om at tyskeren skal lede laget deres de kommende sesongene, det samme gjør Klopp selv.

Gigantlønn

Men det er ikke bare den sportslige utfordringen i Liverpool som gir tyskeren grunn til å smile. Den karismatiske manageren har nemlig sikret seg en gigantlønn når han nå skal gå løs på oppgaven om å gjøre Liverpool toppklubb.

Ifølge The Telegraph, får Klopp 7 millioner pund i årslønn hos Merseyside-klubben. Det tilsvarer nærmere 88 millioner norske kroner etter dagens kurs og 264 millioner kroner på de tre årene han har signert for.

I avtalen skal det også ligge en opsjon på forlengelse skulle 48-åringen oppnå klubbens mål om Champions League-deltakelse.

Møter pressen

Klopp har siden i april gått arbeidsledig etter at han sluttet i Borussia Dortmund. Tyskeren hadde da ledet laget siden 2007 med enorm suksess.

Fredag klokken 11 møter Klopp pressen for første gang som Liverpool-manager. Det er ventet at han skal bruke helgen på å gjøre seg kjent med klubben, før han starter arbeidet på Melwood for fullt mandag.

Merseyside-klubben møter Tottenham i neste serierunde borte på White Hart Lane.

Etter åtte serierunder ligger Liverpool på 10. plass i Premier League med 12 poeng, seks poeng bak serieleder Manchester City.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag