RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjelden Everton-vending

SNUDDE KAMPEN: Romelu Lukaku feiret slik etter at han satte inn 3-2 for Everton mot West Brom.
SNUDDE KAMPEN: Romelu Lukaku feiret slik etter at han satte inn 3-2 for Everton mot West Brom. Foto: Alex Livesey (Getty Images)
Sist oppdatert:
Everton var i trøbbel borte mot West Brom mandag. Men anført av en ustoppelige Romelu Lukaku vendte de blå for første gang siden 1994 0-2 til seier (3-2).

WBA - EVERTON 2-3:

Den gangen berget Everton plassen i Premier League med 3-2 mot Wimbledon. På bortebane hadde ikke Goodison Park-laget klart å snu 0-2 til seier siden 4-3 mot Ipswich i 1985, melder BBC. Everton har ikke tapt en mandagskamp siden november 2008 (15 kamper).

– Førsteomgangen var ikke særlig god, men manageren vekket oss i pausen. Og de rutinerte spillerne ga klar beskjed. Et mål var alt som skulle til for å få oss tilbake i kampen igjen. Jeg visste det første målet ville bli viktig. Da visste jeg at vi kunne kampen, sa tomålsscorer Lukaku.

Mot det beste forsvaret

Manager Roberto Martínez var lettet etter at Everton slo tilbake.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv. Det ville vært lett å miste konsentrasjonen, men vi scoret tre mål mot det laget som har best defensiv struktur i Premier League. Alle trepoengere føles godt, men dette var ekstra godt, strålte Everton-manageren.

Saido Berahino, som er tilbake på WBA-laget etter sin krangel etter overgangsnekten i sommer, ga hjemmelaget ledelsen like før pause. Everton-forsvarer Ramiro Funes Mori ga helt umotivert bort ballen, og vertene nærmest løp inn ledermålet. Målet var det første Everton har sluppet inn på bortebane i høst.

Servitør Deulofeu

Craig Dawson headet inn 2-0 etter en fin corner fra Chris Brunt etter 54 minutter. Så satte Everton i gang vendingen. Minuttet etter Dawsons scoring kunne Romelu Lukaku, som har en fortid i WBA, nikke inn reduseringen etter et vakkert innlegg fra Gerard Deulofeu.

Deretter sto Lukaku for forspillet da Arouna Koné i mistenkt offsideposisjon satte inn 2-2 enkelt alene med keeper. Lukakus festaften var ikke over. Seks minutter før slutt ble han igjen servert av Deulofeu og kunne kjempe inn vinnermålet.

Rickie Lambert, som ikke har scoret siden i januar, burde utlignet like etter, men skjøt svakt utenfor.

WBA-manager hadde aldri tapt en kamp i Premier League hvor et av hans lag har ledet med to mål.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere