Sjokktap for City: Chelsea et steg nærmere ligagullet

MATCHVINNER: Jason Puncheon ble matchvinner mot Manchester City.

MATCHVINNER: Jason Puncheon ble matchvinner mot Manchester City. Foto: Clive Rose (Getty Images)

Nå jubles det ikke bare på Selhurst Park.

06.04.15 23:21

C. PALACE - MAN CITY 2-1:

Crystal Palace sjokkerte regjerende seriemester Manchester City da de vant 2-1 mandag.

Glenn Murray sendte hjemmelaget opp i 1-0 i førsteomgang, før Jason Puncheon doblet ledelsen like etter pause.

Yaya Toure reduserte for gjestene like før slutt, men City klarte aldri å fullføre snuoperasjonen. Crystal Palace-fansen kunne dermed juble for tre poeng.

Seieren til Crystal Palace førte trolig også til stor jubel blant supporterne i en annen del av den engelske hovedstaden. For uten tre poeng til Manchester City mandag kveld, tok Chelsea et stort steg mot ligagullet.

De blåkledde leder nå Premier League med syv poeng foran Arsenal på andreplass. Chelsea har også én kamp mindre spilt enn de andre tittelutfordrerne.

Skuffet Pellegrini
City-manager Manuel Pellegrini ville imidlertid ikke snakke om kampen om ligagullet etter tapet mot Crystal Palace.

- Vi spilte en god kamp og skapte mange sjanser. Vi tapte kampen fordi de scoret på et offside-mål og på et fantastisk frispark. Mens vi ikke klarte å score på sjansene vi skapte, sier Pellegrini i et intervju vist på TV 2.

- Vi snakker ikke om tittelkampen. Vår oppgave er å fokusere på å vinne hver kamp, så får vi se hva det holder til på slutten av sesongen. Hver kamp vi taper er en stor smell, sier City-manageren.

Stor Zaha-sjanse
Det var hjemmelaget som startet best på Selhurst Park mandag kveld. Kun to minutter var spilt da Wilfried Zaha holdt på å skli inn 1-0 til Crystal Palace.

Den tidligere Manchester United-spilleren mottok ballen alene foran mål av lagkamerat Martin Kelly, men klarte ikke å sette ballen mellom stengene. TV-reprisen viste at Zaha, sammen med tre andre Crystal Palace-spillere var i offside, men assistentdommeren holdt flagget sitt nede.

Ti minutter senere var det gjestene som var nære scoring. Sergio Aguero spilte fri David Silva som fyrte til fra cirka 12 meter. Dessverre for City, gikk skuddet via skulderen til keeper Julian Speroni og over målet.

Murray scoret
Like etterpå var gjestene farlig frempå nok en gang. Aguero tok med seg ballen like utenfor Crystal Palaces sekstenmeter før han forsøkte seg med et skudd. Men denne gangen var det stolpen som stod i veien for de lyseblå.

I stedet var det hjemmefansen som kunne slippe jubelen løs. Etter 33 minutter da Glenn Murray satte en retur for Joe Hart i mål.

City-spillerne ville ha offside, men dommeren valgte å godkjenne målet. Noe som gjorde at det stod overraskende 1-0 til Crystal Palace ved pause.

Puncheon doblet
Vondt skulle bli til verre for City etter hvilen.

To minutter ut i andreomgangen fikk hjemmelaget frispark like utenfor Citys sekstenmeter. Det tok Jason Puncheon svært godt vare på da han skrudde ballen over muren og i mål.

Man skulle tro Manchester City-spillerne hadde mye å spille for, men slet med å skape sjanser. Gjestene ble riktignok snytt for straffe da Fernandinho skjøt ballen i hånden til Murray, men dommeren valgte å la spillet gå videre.

Yaya Toure tente et lite håp for City da han reduserte for gjestene etter 77 minutter. Målet vekket gjestene som satte inn en massiv sluttspurt mot Crystal Palace.

Men til tross for flere brukbare muligheter, endte kampen 2-1 til Crystal Palace.

Dermed ser det ut til at Manchester City kan vinke farvel til seriegullet, og må nå heve seg betydelig hvis de skal klare å ta andreplassen i Premier League. Laget ligger for øyeblikket på 4. plass i ligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.