*Nettavisen* Sport.

Skandaledømming i viktig United-seier

TOMÅLSSCORER: Wayne Rooney fikset tre poeng til Manchester United lørdag. Foto: Alex Livesey (Getty Images)

28.02.15 22:58

Klatret til tredjeplass på tabellen etter komfortabel seier mot Sunderland.

MANCHESTER UNITED - SUNDERLAND 2-0:

Manchester United har sjelden bydd opp til dans med Louis van Gaal bak spakene denne sesongen, men sikret seg uansett en viktig seier over Sunderland lørdag da de vant 2-0.

Kampens mest omdiskuterte situasjon oppstod på stillingen 0-0 midtveis i andre omgang, da hjemmelaget ble tildelt straffespark.

John O'Shea rev ned Radamel Falcao i god scoringsposisjon alene med keeper, og dommer Roger East pekte korrekt på straffemerket og dro opp det røde kortet fra baklomma. At det var forsvarskollega Wes Brown som fikk marsjordren, var derfor svært overraskende, og verken Brown, O'Shea eller noen av de andre kampaktørene forsto dommer East sin avgjørelse.

Til tross for iherdige forsøk på å få kamplederen til å endre avgjørelsen, sto mannen i sort på sitt og dommertabben var dermed et faktum.

Det påfølgende straffesparket ble ekspedert i mål av Wayne Rooney. Samme mann la på til 2-0 fem minutter før slutt, og det holdt i massevis selv på en middels dag.

- Det er alltid godt å score, men tre poeng var det viktigste. Vi fikk et bra resultat og vi var tålmodige, flyttet ballen bra og skapte sjanser. Vi fortjente de tre poengene i dag, sa Rooney etter kampen.

HTML EMBED

Fæl Di Maria
Den første omgangen på Old Trafford var av det forglemmelige slaget for Uniteds del. Vertene fikk svært lite til å stemme i starten av kampen, men spilte seg bedre og bedre utover omgangen. De store sjansene uteble likevel, og særlig Angel Di Maria hadde en dårlig dag på jobben.

Gang på gang misset argentineren med pasningen i gode situasjoner, og det er tydelig at sommerens VM-finalist sliter med å finne seg til rette i sin nye klubb etter rekordovergangen fra Real Madrid.

- Dette er rett og slett ubegripelig svakt av Angel Di Maria, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter at 27-åringen hadde ødelagt nok en god United-mulighet.

- De har kjøpt en spiller som er meget god på kanten, men så blir han satt til å spille i en ny posisjon. På denne måten får man ingenting ut av Di Maria, og jeg blir rett og slett lei meg, jeg, sa Arne Sandstø i TV 2s Premier League-studio.

Rooney avgjorde
Di Maria ble byttet ut ved pause, og om det var det som var grunnen til at mer begynte å fungere etter sidebytte, vites ikke. United hadde uansett mer å by på framover etter hvilen, og når de ble tildelt straffespark og Sunderland ble redusert til ti spillere, var kampen i realiteten avgjort.

Wayne Rooney satte 11-meteren kontrollert i nettet og økte til 2-0 like før slutt da han utnyttet en retur fra Costel Pantilimon.

Med en viktig trepoenger klatrer van Gaals menn forbi Arsenal og opp til tredjeplass på tabellen.

Øvrige Premier League-resultater lørdag:

West Ham – Crystal Palace 1-3, Burnley – Swansea 0-1, Newcastle – Aston Villa 1-0, Stoke – Hull 1-0, West Bromwich – Southampton 1-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.