RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skulle Lamela vært utvist her?

ALBUE: Erik Lamela traff Jefferson Montero i ansiktet.
ALBUE: Erik Lamela traff Jefferson Montero i ansiktet. Foto: Geoff Caddick (Afp)
Sist oppdatert:
Christian Eriksen sikret tre poeng for Tottenham.

SWANSEA - TOTTENHAM 1-2:

Swansea tok imot Tottenham på Liberty Stadium søndag ettermiddag. En jevnspilt affære endte til slutt 1-2.

Målene ble scoret av Harry Kane, Christian Eriksen og Wilfried Bony. Bony hadde flere muligheter til å avgjøre kampen underveis, men klarte ikke å sette flere baller bak Hugo Lloris i Spurs-målet. En sen scoring av danske Eriksen sørget i stedet for at alle poengene ble med til London.

Eriksen var fornøyd med lagets prestasjon, og synes laget viser karakter ved å stå kampen ut.

- De hadde store sjanser og de skapte mest, men kampen er 90 minutter pluss tillegg, og da scoret vi flest, konkluderte matchvinner Eriksen etter kampen.

Lamela-albue
På tross av en Harry Kane-scoring i den første omgangen, var det en annen situasjon som ble snakket om i pausen. Etter 33 minutter fikk nemlig Jefferson Montero en albue i ansiktet. Erik Lamela slang ut armen, og Montero ble liggende nede etter duellen.

Det er vanskelig å se om Lamela treffer Swansea-spilleren med vilje. Dommeren valgte å ikke slå ned på hendelsen. Dermed ble kampen fullført med alle 22 spillerne på banen. I TV 2s studio mente man at Lamela skulle hatt gult kort.

Scoringsglad Bony
Harry Kane fikk æren av å sende Tottenham i føringen allerede etter fire minutter. Christian Eriksen slo inn en corner, og Kane knuste til i feltet.

2014 har virkelig vært Wilfried Bonys år i Premier League. Han er den spilleren som har scoret flest mål i den øverste, engelske divisjonen dette kalenderåret.

MÅL: Wilfried Bony er en av Premier Leagues aller beste spisser for tiden.

I den første omgangen mot Tottenham hadde Bony mange sjanser til å score, men han brant alle. I den andre omgangen klarte han å sette ballen i nota. På innlegg fra Wayne Routledge skøyt Bony rett i Federico Fazio. Returen havnet i beina på angriperen igjen, og han satt ballen i mål. Dermed var lagene like langt.

Ivorianeren har nå scoret 21 Premier League-mål i 2014.

Like før slutt kom den avgjørende scoringen. Christian Eriksen avsluttet på vakkert vis fra rett utenfor 16-meteren. Ballen gikk inn i nettet bak Swansea-keeperen, og Tottenham tok med seg tre viktige poeng inn i juleprogrammet.

Skiller to poeng
Med søndagens resultat, ligger Tottenham på syvendeplass på tabellen, med 24 poeng på 16 kamper.

Swansea har to poeng færre, og ligger på niendeplass. Waliserne møter Hull i neste runde, mens London-laget tar imot Burnley på White Hart Lane.

Tottenham har et hardt juleprogram, med blant annet kamper mot Manchester United og Chelsea.

London-klubben er også med i både Europaligaen og Ligacupen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere