*Nettavisen* Sport.

Slakter Liverpool-Rodgers: - Horribelt!

UNDER PRESS: Brendan Rodgers er under hardt press som Liverpool-manager. Foto: (Getty Images / NTB Scanpix)

Brendan Rodgers er under hardt press. Nå får han kritikk av norske Liverpool-eksperter.

24.09.15 18:37

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker mener Rodgers viser tegn på å være en manager som er på vei ut.

- Fremtiden hans henger i en tråd nå, sier Alsaker over telefon til Nettavisen.

Onsdag kveld var rødtrøyene heldige som ikke røk ut av ligacupen. Det måtte straffekonkurranse til før lille Carlisle ble beseiret - og attpåtil på Anfield.

Tidligere Hønefoss-kaptein Frode Lafton er svoren Liverpool-tilhenger. Han tror det kan skje ting fort hvis ikke resultatene bedrer seg kraftig.

- Jeg tror situasjonen hans blir avgjort innen jul. Nå hjalp det ikke veldig mye med 1-1 og ekstraomganger mot Carlisle i cupen. Så blir det en ny nøkkelkamp mot Aston Villa til helgen. Han er helt avhengig av å få noen seire, hvis ikke så tror jeg han ryker ganske kjapt, sier Lafton til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

UNDER HARDT PRESS: Brendan Rodgers. Foto: Paul Ellis (Afp)

- Kan skje ting fort

I helgens runde venter Aston Villa på Anfield. Det kommer til å bli en nøkkelkamp, tror den tidligere tippeligaprofilen.

- Presset mot Aston Villa blir enormt. Ryker man der, så tror jeg ting kommer til å skje ganske fort, spekulerer Lafton.

- Hva er de største feilene Rodgers har gjort?

- Han var nok ganske heldig med Daniel Sturridge og Luis Suarez. Eller var det Rodgers sin fortjeneste? Det går mye på spillerlogistikk som de ikke har truffet veldig godt med, sier han.

LES: Mulig krise i Premier League: - United-fans bør håpe på Liverpool

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: Liverpool-supporter Frode Lafton. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Alsker er helt enig med Lafton.

- Jeg synes spillerkjøpene har vært horrible. Nå er det ikke bare hans skyld, men han må ta sin del av skylden, mener TV 2-profilen.

- Hvilke kjøp mener du har vært dårlige?

- Man kan heller stille spørsmålet: Hva er det som egentlig har fungert? Sturridge, men han har vært skadet mye. Den store bommen skjedde i fjor sommer da Luis Suarez dro. Alle skjønte at det ville bli for tøft for Liverpool å ta neste steg uten ham. Så ble Sturridge skadet, noe som ikke var godt å vite, men bidraget fra de syv som ble hentet inn forrige sesong var lik null. Markovic er borte, Balotelli er borte, Lambert og Manquillo er borte. Moreno er inn og ut av laget, Emre Can, hvor kan han spille? Lallana er mye skadet, og så har du Lovren som ikke er god nok for laget. Det er alt for dårlig, mener Alsaker.

Han tror likevel det kan ta tid før Rodgers får støvelen.

- Jeg tror ikke det er noen umiddelbar fare for at han ryker. Han fikk fornyet tillit etter en tøff evaluering i sommer, og da blir det veldig rart å gi seg med en gang. Jeg tror det ligger litt lenger frem i tid uansett, men det er en del dårlige tegn nå, sier Alsaker.

LES: Liverpool nær sjokktap - Rodgers sendte assistenten

Lafton påpeker at det har vært mange spekulasjoner om det faktisk er Rodgers som har tatt de endelige avgjørelsene rundt spillerkjøp, eller om det er den mye omtalte transferkomitéen som gjør det.

- Det virker ikke som for meg at han klarer å tilpasse systemet sitt til hvilke spillertyper han har. Nå har han plutselig gått tilbake til en trebackslinje. Jeg er usikker på om han klarer å sette sammen det beste laget, sier Lafton.

- Identitetsløst

På sesongens seks første kamper er det bare blitt to seire på Liverpool. Laget har scoret bare fire mål. Alsaker sier det er vanskelig å kjenne igjen stilen under Rodgers.

- Det er et ganske identitetsløst lag. Det ser man ofte når managere er på vei ut. Da driver de og skifter og fjerner seg fra sin egen overbevisning og filosofi, så blir det bastard før de ryker ut, sier han.

- Hvem tror du ville passet som Liverpool-manager?

- Jeg tenker at Klopp er en naturlig kandidat fordi Dortmund er en underdog i Tyskland med fantastiske fans. Så man har den parallellen, sier kommentatoren.

Lafton tenker i samme baner.

- Jeg tipper de henter en utenfor de britiske øyene. Klopp har vært nevnt og jeg tror eierne vil prøve å få tak i ha, sier han.

Lafton skal for øvrig over til England for å se Liverpools kommende kamp mot Aston Villa. Den har avspark klokken 16.

Se en ny episode av Tippemagasinet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cC1b8VGi3QoVUEA1jESnKm2cFxY3OBKuTg2ryyT4DPCs_RYyqbGM9JQWnQ3hTIgH1MxG1qP5u2WZIIVvHI0NyDyiaOch07wk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.