*Nettavisen* Sport.

Slik ble Gerrard brukt for å lokke stjernespillere til Liverpool

SMS: Steven Gerrard var selve kongen av sms-er i Liverpool. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

- Spillerne ønsket Champions League, og konene ville til London, Madrid eller Paris.

Det er ikke alltid enkelt å få napp hos verdens største fotballstjerner. For en klubb som Liverpool, som har slitt med å spille seg til Champions League-plass de siste sesongene, har det kanskje vært spesielt vanskelig. Supporterne forventer at navn som Marco Reus, Robert Lewandowski og Xabi Alonso havner i klubben. Men uten gode nok resultater, sliter man med å få tak i disse spillerne.

Da visste Brendan Rodgers råd - trodde han. Ved å bruke Steven Gerrard til å komme i kontakt med de største overgangsmålene, håpet Liverpool-manageren å sikre seg større navn enn hva klubben kunne skaffe alene.

Både Willian og Toni Kroos ble blant annet forsøkt hentet gjennom den tidligere Liverpool-kapteinen, skriver Daily Mail.

Sendte sms
I sin nye bok, «Steven Gerrard - My Story», forteller Gerrard om flere episoder hvor han forsøkte å hjelpe klubben med å skaffe store, internasjonale navn.

- Jeg hadde en uoffisiell rolle i klubben, hvor jeg forsøkte å hente store stjerner til klubben. Klubben fortalte meg hvilke overgangsmål som var hovedprioritet, også spurte de om jeg kunne kontakte spillerne. De trodde et tilbud fra meg ville ha større betydning enn om det kom kun fra klubben, forteller Gerrard.

LA-Galaxy-spilleren forklarer at han valgte å sende sms til overgangsmålene i stedet for å ringe de.

- På den måten kunne de lese meldingen og svare når det passet dem selv best, var grunnen til at Gerrard valgte den metoden.

Fast åpningsreplikk
Meldingene fra midtbanespilleren startet alltid på samme måte.

- Jeg sa «Hei, jeg håper det går greit at jeg kontakter deg.» Deretter fortalte jeg hvor mye jeg så opp til spilleren, og at jeg visste at Liverpool hadde interesse i han. Til slutt skrev jeg at om de hadde noen spørsmål, var det bare å spørre.

Hovedproblemet til Gerrard var at Liverpool ikke spilte i Champions League. I tillegg var Liverpool en lite attraktiv by for fotball-konene.

- Jeg fikk nesten alltid det samme svaret. Champions League-fotball og flotte restauranter hang høyt, forteller scouseren.

Kroos var ønsket
Tilbake i 2014 var det Toni Kroos som stod øverst på Brendan Rodgers' ønskeliste. Det fikk Gerrard til å flire.

- Jeg fortalte Brendan at dette ble som å tisse i motvind. Vi var begge store beundrere av Kroos, men Real Madrid hadde vist interesse for han. Da bare smilte Rodgers.

Kroos hadde nettopp vunnet VM med Tyskland, og Real Madrid var regjerende Champions League-mestere. Selv en sms fra Steven Gerrard var ikke nok til å overbevise tyskeren om å velge Liverpool.

- Gud elsker en som prøver, så jeg sendte han en sms. Heldigvis for meg var Kroos en av de mest respektfulle spillerne jeg har møtt. Han fikk meg ikke til å føle meg som en idiot, i motsetning til en del andre. Men så klart valgte han Real Madrid over oss. Jeg måtte bare gratulere han og ønske han lykke til, forklarer Gerrard.

2014-2015-sesongen ble Gerrards siste i Liverpool-trøyen. Han spiller nå i LA-Galaxy sammen med blant annet Robbie Keane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag