Slik blir City og PSG straffet av UEFA

STRAFFEN KLAR: Fredag offentliggjorde UEFA straffen til Manchester City og Paris Saint-Germain.

STRAFFEN KLAR: Fredag offentliggjorde UEFA straffen til Manchester City og Paris Saint-Germain. Foto: Paul Ellis (Afp / NTB scanpix)

UEFA offentliggjorde straffen til Manchester City og Paris Saint-Germain fredag.

16.05.14 22:32

Manchester City og Paris Saint-Germain har brutt reglene for økonomisk fair play. Nå er klubbene ilagt betingede bøter på 480 millioner kroner.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) offentliggjorde straffen fredag. I tillegg til bøtene må også klubbene tåle at deres tropper i mesterligaen blir kuttet fra 25 til 21 spillere neste sesong.

Som en del av den avtalen som er kommet i stand mellom klubbene og UEFA har Manchester City også gått med å sette et tak på penger brukt på overgangsmarkedet de neste to årene, heter det i de første meldingene som er kommet om UEFAs avgjørelse i denne saken.

Reglene om økonomisk fair play tillater at klubbene kan ha et samlet underskudd på 45 millioner euro (360 millioner kroner) i årene fram til 2014. Verken Manchester City eller Paris Saint-Germain har vært i stand til å overholde denne reglen, og derfor er disse klubbene nå blitt hardt straffet.

Sju andre klubber har også brutt reglene som gjelder for økonomisk fair play. Disse klubbene er ilagt mildere straffer. Blant disse er både tyrkiske Galatasaray og russiske Zenit St. Petersburg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.