RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik feirer man opprykk til Premier League!

STORMET BANEN: Da sluttsignalet lød, kunne jubelen slipper løs for Burnley-fansen.
STORMET BANEN: Da sluttsignalet lød, kunne jubelen slipper løs for Burnley-fansen. Foto: Clint Hughes (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Burnley tilbake i Premier League.

Burnley sikret opprykk til Premier League mandag. Da slapp fansen jubelen løs, og stormet banen. Det var elleville jubelscener på Turf Moor, Burnleys stadion!

Ute på gressmatten feiret spillerne sammen med supporterne etter 2-0-seieren over Wigan. Etterpå ble champagnen sprettet inne i hjemmegarderoben på Turf Moor.

- Dette er flotte scener. Opprykk til Premier League betyr alt. Vi var fjerdekandidat til å gå ned, men vi har vist en utrolig karakterstyrke, sa målscorer Michael Kightly.

Gullstol
Manager Sean Dyche ble båret på gullstol av lykkelige Burnley-spillere etter at opprykket var klart.

- Vi ville rykke opp på egen hånd og ikke måtte være avhengig av hjelp fra andre. Det er blitt vanskeligere å sikre direkte opprykk til Premier League på grunn av alle begrensningene for lag som vårt. Jeg er ekstremt stolt, sa Dyche.

Burnley returnerer til den engelske toppdivisjonen for første gang på fire år. Klubben spilte også på øverste nivå i 2009/10. Da var det 33 år siden laget hadde vært i beste selskap.

Scoringer av Ashley Barnes og Michael Kightly sørget for at Burnley-fansen kunne juble for opprykk mandag. Begge målene kom i første omgang.

Leicester topper
Seieren gjorde at Burnley er garantert en plass blant de to beste i mesterskapsserien. De to øverste lagene rykker direkte opp, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering.

To runder gjenstår, og ned til treer Derby skiller det åtte poeng. Ledende Leicester, som har en kamp mindre spilt, er fire poeng foran Burnley. Leicester kan sikre førsteplassen borte mot Bolton tirsdag.

Christian Kalvenes var i stallen da Burnley spilte i Premier League for fire år siden. Laget endte tredje sist på tabellen og rykket ned. (©NTB)

Bilder fra feiringen:

RYKKET OPP: We're going up!

ENDELIG: Endelig kunne champagnen sprettes.

MÅLFARLIG: Danny Ings har vært en av Championships beste spillere denne sesongen.

2-0: Michael Kightly scoret 2-0-målet mot Wigan.

RØYK: Det ble feiret med røyk på tribunen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere