RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OPPTUR: David De Gea og Louis van Gaal fikk med seg en sterk seier borte mot Liverpool. Sistnenvte har forklaringen på Manchester Uniteds viktige oppsving de siste ukene.
OPPTUR: David De Gea og Louis van Gaal fikk med seg en sterk seier borte mot Liverpool. Sistnenvte har forklaringen på Manchester Uniteds viktige oppsving de siste ukene. Foto: Carl Recine (Reuters / NTB scanpix)

Slik forklarer han Uniteds «forvandling»

Sist oppdatert:
Louis van Gaal svarer på hvorfor laget hans presterer bedre nå.

Manchester United har slitt mye med å spille godt over tid denne sesongen.

Manager Louis van Gaal har prøvd å sende mannskapet sitt ut i flere ulike formasjoner. Han har blant annet brukte tre midtstoppere og har også forsøkt diamantformasjon på midtbanen.

Fjerdeplasserte United har likevel skaffet seg fem poengs luke ned til femteplassen de siste ligarundene. Det takket være viktige seirer mot topp fire-konkurrentene Tottenham og Liverpool.

I de siste kampene har manageren sendt laget ut i et spillesystem som ligner det han tidligere har hatt suksess med i klubber som Ajax, Barcelona og Bayern München.

Nummer 10-rolle

- Det handler alltid om spillerne som er involvert, men alle vet at formasjonen jeg foretrekker er 4-3-3 med en nummer 10 eller nummer seks. En sittende midtbanespiller eller en nummer 10 bak spissene, sier Louis van Gaal ifølge Manchester Evening News.

- Det avhenger av kvaliteten på spillerne, men også motstanderen. Men jeg vil helst spille slik fordi det det er den enkleste formasjonen å dominere kampen med. Da blir det trekanter over hele banen og det gir alltid spillerne minst to alternativer, fortsetter nederlenderen.

Manchester United-manageren tilføyer at han har forsøkt flere andre formasjoner på grunn av egenskapene til spillerne han har hatt tilgjengelig.

Reiste seg

Van Gaal har måttet tåle mye kritikk for lagets svake prestasjoner. Etter tapet for Arsenal i FA-cupen forsvant også den siste realistiske muligheten til å vinne noe i hans første sesong på Old Trafford.

Men etter cuptapet har Manchester United vist seg fra en betydelig bedre side. Det har gitt seks poeng i ligakampene mot Spurs og Liverpool.

Selv om United har vist seg som et bedre lag i det siste, mener manageren at laget også har spilt godt tidligere.

- Jeg synes vi generelt har vært best. Hvis du analyserer lagene, så mener jeg at det bare er tre eller fire ganger motstanderen har dominert mer i banespillet. Det er også viktig, påpeker van Gaal.

Fellaini-ros

63-åringen erkjenner at United kunne spilt mer attraktiv fotball, men understreker også betydningen av å få gode resultater.

Marouane Fellaini er blant spillerne som har snakket varmt om klubbens manager i det siste. Belgieren mener van Gaal er akkurat den typen manager laget har hatt behov for etter den svake fjorårssesongen.

- Treneren er veldig streng, men det er bra. Vi trengte en sånn trener. Forrige sesong hadde vi en dårlig sesong. Vi kvalifiserte oss ikke engang for Europa. Vi trengte en trener som fikk beina til spillerne tilbake på jorda, sa Fellaini.     

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere