*Nettavisen* Sport.

Slik jublet Klopp for sin første Liverpool-seier

FØRSTE SEIER: Jürgen Klopp reagerte slik da Nathanial Clyne sendte Liverpool opp i ledelsen mot Bournemouth. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Liverpool er videre i ligacupen.

28.10.15 23:59

LIVERPOOL - BOURNEMOUTH 1-0:

Jürgen Klopp stod fortsatt uten seier som Liverpool-manager før cupkampen mot Bournemouth etter å ha spilt uavgjort i sine tre første oppgjør.

Onsdag kveld kunne den karismatiske tyskeren imidlertid strekke armene i været for videre avansement i den engelske ligacupen da Merseyside-klubben vant 1-0 på Anfield.

- Min første seier kjennes bedre ut enn uavgjort. Jeg er veldig fornøyd fordi dette laget hadde ikke spilt sammen før og de unge spillerne gjorde det bra, sier Klopp til BBC etter kampen.

- Vi skapte mange sjanser mot et lag som nesten stilte med et toppet lag. Vi dominerte og fikk den seieren vi fortjente, sier tyskeren.

Clyne scoret

Hjemmelaget var favoritter før oppgjøret, og selv om det Klopp stilte med et noe reservepreget lag, skapte de rødkledde nok til å sende gjestene ut av cupen.

Kampen åpnet imidlertid ganske rolig med få sjanser til begge lag, men etter 17 minutter satte Liverpool fart mot Bournemouth-målet. Roberto Firmino fant til slutt lagkamerat Joao Carlos Teixeira som prøvde seg med en «frekkis» da han helsparket ballen mot mål. Portugiseren fikk et godt treff på ballen, noe som førte til at Adam Federici i Bournemouth-målet måtte gi retur. Dessverre for keeperen endte returen opp hos Nathanial Clyne som banket inn 1-0 for Liverpool.

Gjestene er inne i en vanskelig periode med flere stygge tap i Premier League, men Eddie Howes menn ga på ingen måte opp til tross for at de kom under på Anfield.

Bournemouth skapte flere småsjanser og like før pause var Junior Stanislas nær med å utligne da han avsluttet på frispark på kanten av sekstenmeteren. Skuddet ble imidlertid reddet mesterlig av Liverpool-keeper Adam Bogdan.

Firmino-sjanse

Etter hvilen fortsatte gjestene å jage utligningen, men det var hjemmelaget som var farligst frempå.

Etter 57 minutter burde Firmino ha økt Liverpools ledelse da han stjal ballen fra en Bournmouth-spiller og stormet mot mål. Dessverre for hjemmefansen var avslutningen svak og ballen gikk til side for mål.

Da 70 minutter var spilt, ble Joshua King og Lee Tomlin satt innpå for Bournemouth i håp om å kjempe inn et mål for gjestene.

Men byttene ga liten effekt. Liverpool var det beste laget og virket å ha full kontroll på kampen.

Etter 76 minutter kunne hjemmelaget ha doblet ledelsen da Lucas Leiva forsøkte seg med et langskudd, men ballen ville ikke i mål.

Det gjorde imidlertid ikke så mye, for Liverpool vant uansett kampen 1-0 og er dermed videre i ligacupen.

Liverpool møter Southampton i kvartfinalen etter at sistnevnte slo ut Aston Villa onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.