Slik merker United klubbens sportslige nedtur

Manchester United-ledelsen forutsetter i sine økonomiske kalkyler at Louis van Gaal fører klubben til tredjeplass i ligaen denne sesongen.

Manchester United-ledelsen forutsetter i sine økonomiske kalkyler at Louis van Gaal fører klubben til tredjeplass i ligaen denne sesongen. Foto: Andrew Yates (Reuters)

Manchester United varsler mindre overskudd.

For første gang på mer enn to tiår inneholder ikke Manchester Uniteds sesong noen form for europacupspill. Det merkes på klubbens økonomi.

Klubben betaler nå prisen for sist sesongs svake sportslige utbytte. De røde djevlene endte på sjuendeplass i ligaen og klarte heller ikke å kvalifisere seg for spill i Europa gjennom noen av cupturneringene.

Økte TV- og sponsorinntekter bidro likevel til at klubben kunne bokføre inntekter på 433 millioner pund (4,43 milliarder kroner) forrige sesong. Det la grunnlaget for et rekordoverskudd på i underkant av 130 millioner pund (1,33 milliarder kroner). Rapporteringsperioden strakte seg fram til juni i år.

Nå forbereder imidlertid klubben og eierskapet seg på at årets sesong langt fra blir like innbringende. Fraværet av mesterligaspill betyr at inntektene antas å bli redusert til et sted rundt fire milliarder kroner. Det betyr igjen at overskuddet vil falle til i underkant av én milliard.

Estimatene baserer seg på at klubben ender som nummer tre i ligaen denne sesongen, og det legger ytterligere press på manager Louis van Gaal. United står uten seier etter tre serierunder med nederlenderen på trenerbenken, og er beskjedent plassert på 14.-plass foran kommende helgs serierunde.

Innspurten på sommerens overgangsvindu ble imidlertid brukt til å hente inn store profiler som Radamel Falcao og Angel Di Maria, hvilket har gitt ny optimisme på Old Trafford.

– Vi er veldig entusiastiske med tanke på framtida og tror dette blir starten på et nytt kapitel i klubbens historie, sier viseformann Ed Woodward i en uttalelse. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.