RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STRENG STRAFF: Luis Suarez er utestengt i ni internasjonale kamper og i fire måneder av FIFA.
STRENG STRAFF: Luis Suarez er utestengt i ni internasjonale kamper og i fire måneder av FIFA. Foto: Hassan Ammar (Ap / NTB scanpix)

Slik reagerer supporterne på Suarez-straffen

Sist oppdatert:
- Det er mest skadelig for klubben, sier supporterleder.

Torsdag kom FIFA med som straff mot Luis Suarez, etter at uruguyaneren bet italienske Giergio Chiellini i skulderen.

Liverpools stjernespiss blir utestengt i ni internasjonale kamper og fra all fotballaktivitet i fire måneder.

Det er en knallhard straff mot Suarez, som tidligere har vært utestengt i to perioder for å ha bitt en motspiller.

Daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, mener det er en hard straff.

- Det er en hard og litt spesiell straff. Ettersom det straffer Liverpool mer enn noen andre. Hovedpersonen blir selvsagt straffet, sier Hansen til Nettavisen.

Statuere et eksempel?
Det kom som et sjokk for mange at Suarez nok en gang bet en motspiller, etter at han for ett år siden sonet en ni kampers karantene for å ha bitt Branislav Ivanivic i armen.

Supporterlederen er i tvil om straffen på fire måneder er en korrekt straff.

- Jeg har ikke så mye formening om straffen. Det dikuteres mye om dette er værre enn tidligere hendelser, som for eksempel spytting og sparking, og at det ikke har blitt straffet like strengt.

- Jeg føler det er et par andre ting spiller inn her, og det er at de vil statuere et eksempel, og opp mot det han har gjort tidligere, forklarer Hansen.

FIFA kom med en uttalelse etter pressekonferansen, hvor de fortalte at Suarez kan selges, dersom noen ønsker å hente ham.

- Er det noen som vil kjøpe ham nå, da? spør Hansen humoristisk.

- Hvis du hadde spurt for en uke siden, hadde folk sagt at de ikke håper han blir solgt. Hva som skjer hvis en klubb kommer med et bud nå, så tror jeg i hvertfall ikke Liverpool vil være så motvillige som tidligere. Men det er rene spekulasjoner, legger han til.

Han tror uansett at interessen rundt spissen fort kan synke etter den siste hendelsen.

- Men for å snu på det; det er vanskelig å se at Barcelona eller Real Madrid nå plutselig vil utløse en salgsklausul og legge en milliard på bordet.

Skadelig for klubben
- Innerst inne, så tror jeg kanskje han trenger tid i Liverpool til å roe ned livet sitt og reflektere litt. Liverpool er en av de beste stedene han kan være.

Han er klar på at Suarez trenger hjelp, og er usikker på om Suarez er kapabel til å gjøre noe lignende igjen.

- Det er klart at sånne saker, og når det har skjedd så mange ganger, så er det jo et tegn på at han trenger hjelp. Han får tilbakefall og får hjelp, får oppfølging, og så får han et nytt tilbakefall. Han har et problem han sliter med, sier Hansen, som tror klubben er klare for å gi Suarez all mulig hjelp.

- Ja, jeg tror det. Og jeg tror de fleste supporterne er der at de vil at han skal få hjelp til å komme seg videre i livet, fortsetter han.

En ting er han i alle fall sikker på, og det er at dette er mest skadelig for klubben.

- Ja, det er klart. Han er kansjke vår mest profilerte spiller, så det skader Liverpool, det er det ingen tvil om, avslutter Hansen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere