*Nettavisen* Sport.

Slik var «Deadline Day»

CHELSEA BRUKTE MEST: Det var Chelsea som brukte mest penger i Premier League på overgangsvinduets siste dag. Foto: NTB Scanpix

Chelsea involvert i de største overgangene.

03.02.15 01:47

Vi fulgte overgangsvinduet live.

Mens vi i tidligere overgangsvinduer har sett stor aktivitet hos de største klubbene, ble det en ganske rolig «deadline day» mandag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi har hatt to nokså «kjedelige» deadline-dager på rad nå, og jeg vil tippe at det er en trend som vil fortsette ettersom klubbene gradvis innser at panikkjøp og faksmaskin-kaos i tolvte time ikke gagner noen, sier Lars Sivertsen. Foto: (Privat)

Fotballekspert og Nettavisen-blogger Lars Sivertsen er ikke overrasket.

- I frykt for å høres ut som en kjiping så må jeg si at jeg ikke er en stor tilhenger av fenomenet «deadline day». Dersom klubber venter helt til kvelden før vinduet stenger med å gjennomføre viktige overganger vitner det mest av alt om dårlig planlegging, og det føles litt rart å glorifisere og lage show ut av dette, sier Sivertsen til Nettavisen like etter at januarvinduet er stengt.

- Vi har hatt to nokså «kjedelige» deadline-dager på rad nå, og jeg vil tippe at det er en trend som vil fortsette ettersom klubbene gradvis innser at panikkjøp og faksmaskin-kaos i tolvte time ikke gagner noen. Til syvende og sist er det supporternes penger klubblederne forvalter, og de har da et ansvar for å bruke de på en gjennomtenkt måte og ikke kjøpe spillere etter innfallsmetoden, forklarer Sivertsen.

LES OGSÅ:Alle overgangene i Premier League

Chelsea hentet Cuadrado
Det ble imidlertid noen store overganger mandag kveld, og de var det serieleder Chelsea som stod for da de signerte Juan Cuadrado fra Fiorentina.

Flere engelske medier melder at London-klubben skal ha betalt nærmere 24 millioner pund for den colombianske landslagsspilleren.

Med en så dyr spiller inn portene på Stamford Bridge, valgte de blåkledde å selge André Schürrle til Bundesliga-klubben Wolfsburg mandag kveld.

Tyskeren var heller ikke den eneste som forlot Chelsea. Også Mohamed Salah og Ryan Bertrand forlater London-klubben. Salah lånes ut til Fiorentina, mens Bertrand har signert en permanent avtale med Southampton hvor han har vært på lån denne sesongen. The Saints betaler 10 millioner pund for Bertrand, ifølge Sky Sports.

Klikk på bildet for å forstørre.

Andre Schürrle fortsetter karrieren i Wolfsburg. Foto: Oli Scarff (Afp)

- Chelsea vinneren
Premier League-ekspert Sivertsen ser på Chelsea som overgangsvinduets vinner.

- I England så tenker jeg først og fremst på Chelsea. De får gode penger for en spiller som har fått ganske begrenset med spilletid i Schürrle, de får gode penger for Bertrand som var ute på lån uansett, de får lånt ut Salah som er fortsatt er ung og trenger spilletid for å utvikle seg, og de får inn Cuadrado som er en spiller som kan gi de et ekstra gir i serieinnspurten. Jeg tipper Mourinho er veldig fornøyd med januarvinduet, sier Sivertsen.

Det var likevel ikke bare Chelsea som signerte og solgte spillere mandag kveld.

Adebayor ønsket av flere
Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino uttalte tidligere i uken at han var fornøyd med troppen sin, og ventet seg lite aktivitet mandag.

Argentineren fikk nesten rett, men noe aktivitet var det i Nord-London. Aaron Lennon forlater nemlig Tottenham etter neste ti år i klubben. Den hurtige vingen lånes nemlig ut til Everton ut sesongen. Forlater Tottenham gjør også Benoit Assou-Ekotto som er frigjort av klubben, noe han markerte på følgende måte på Twitter:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Twitter


Det ble også et kjøp for Spurs på overgangsvinduets siste dag. Like før midnatt sikret Tottenham seg Englands U-19-kaptein Dele Alli fra MK Dons. 18-åringen lånes imidlertid tilbake til klubben han kom fra ut sesongen.

Tottenham-spiss Emmanuel Adebayor skal ha vært ønsket av flere Premier League-klubber mandag kveld, men spissen blir værende i Nord-London. West Ham var blant klubbene som ble koblet til spissen, og skal ifølge flere engelske medier ha vært i forhandlinger med Tottenham helt til siste slutt, men styreformann i Spurs Daniel Levy ønsket ikke å selge til The Hammers.

Hintet om overgang
West Hams styreformann David Gold skrev på Twitter en time før vinduet stengte hvor han oppfordret folk til å ikke legge seg.

Man trodde derfor lenge at London-klubben kunne overraske med en stor overgang, men da vinduet stengte var det ingen nye signeringer å se hos West Ham.

Senere på kvelden kom beklagelsen fra Gold.

- Beklager for å ha holdt dere oppe, men den store overgangen kollapset i siste sekund, sier Gold ifølge BBC.

Overgangen han snakker om, er trolig kjøp av Adebayor.

Klikk på bildet for å forstørre.

INGEN KJØP: Til tross for mange forsøk, ble det ingen nye spillere på Harry Redknapp og QPR mandag kveld. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

Sliten Redknapp
QPR-manager Harry Redknapp er kjent for å hente spillere på deadline day, men i år måtte han dra skuffet fra kontoret sitt.

En sliten Harry Redknapp fortalte Sky Sports at til tross for flere forsøk ikke klarte å signere noen spillere mandag.

- Vi prøvde, men det har vært vanskelig i kveld. Det er ikke lett å signere spillere på den siste dagen, sa Redknapp som hadde jobbet med Les Ferdinand i over 12 timer for å få hentet inn noen nye spillere. Matt Jarvis og Emmanuel Adebayor var blant spillerne Redknapp skal ha hatt på blokka.

Solgte Zaha og Fletcher
Som ventet var det lite som skjedde på Old Trafford mandag kveld. Manchester United solgte imidlertid Wilfried Zaha til Crystal Palace hvor angriperen har vært på lån denne sesongen, samt Darren Fletcher til West Bromwich.

Det var noe usikkert om Fletchers overgang ville gå igjennom, men litt over 01.00 natt til tirsdag kom bekreftelsen fra West Bromwich om at skotten har signert for to og et halvt år.

De rødkledde fra Manchester valgte også å låne ut 22 år gamle Jesse Lingard. Unggutten skal spille for Derby County ut sesongen.

Belgiske Marnick Vermijl forlater også United fem år etter at han først signerte for klubben. 23-åringen klarte aldri å spille seg inn på A-laget til klubben, og fortsetter nå karrieren i Sheffield Wednesday.

Stille hos Arsenal, Liverpool og City
Hos de andre toppklubbene var det stille på deadline day. Reporterne i England som følger Arsenal, Liverpool og Manchester City hadde lite å melde mandag kveld.

City står likevel for vinduets dyreste overgang etter at de hentet Wilfried Bony fra Swansea tidligere i januar.

Liverpool hentet ingen nye spillere mandag, men flere engelske medier hevder at Philippe Coutinho har signert en ny femårskontrakt med klubben. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Aktiv Deila
Sett med norske øyne var det knyttet noe spenning til om ryktene om at Ørjan Nyland var på vei til Everton kunne stemme. Ved midnatt var imidlertid den norske landslagskeeperen fortsatt Molde-keeper.

Klikk på bildet for å forstørre.

TIL CELTIC: Stuart Armstrong er klar for Celtic. Foto: Celtic/Twitter

Landslagsspiss Joshua King har også vært koblet til andre klubber, men mandag bekreftet King til Nettavisen at han blir værende i Blackburn frem til sommeren, til tross for interesse fra andre klubber.

Det var likevel en nordmann som var aktiv på markedet mandag. Celtic-manager Ronny Deila kunne glede seg over å signere Stuart Armstrong og Gary Mackay-Steven fra Dundee United.

Les mer om overgangsvinduet her:

Vi fulgte overgangsvinduet live i januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag