*Nettavisen* Sport.

Slik vil Arsenal-stjernen redde verden

MILJØ: Mathieu Flamini er veldig miljøbevisst. Foto: Stuart MacFarlane (Getty Images)

Har startet et selskap med potensiell verdi på 265 milliarder kroner.

Mathieu Flamini har et ønske om å redde verden. I syv år har han holdt sitt livsprosjekt skjult for omverdenen, men for kort tid siden røpte han hans store drøm, skriver Aftonbladet.

Han har nemlig vært med på å starte opp et energiprosjekt og bioselskap, kalt GF Biochemicals. Selskapet jobber med å bli et kostnadseffektivt alternativ til oljebransjen. De er det første selskapet i denne bransjen inn på markedet, og skal ha en estimert verdi på 20 milliarder pund, eller omtrent 265 milliarder norske kroner, skriver The Sun.

Vil erstatte oljen
Måten selskapet skal redde verden på, er at de ønsker å kunne erstatte oljen med molekylet Levulinic Acid.

- Jeg har ikke sagt dette til noen på syv år, men da jeg bodde i Milano traff jeg Pasquale Granata, og vi ble gode venner. Vi ønsket å gjøre noe sammen, og jeg har alltid vært interessert i miljøet. Han tente på det samme, og etter hvert fikk vi høre om Levulinic Acid. Det er ett av tolv molekyler som potensielt kan erstatte oljen, forklarer Flamini til avisen.

Prøvd og feilet
Det var ikke bare enkelt å få gang på selskapet. Franskmannens folk har forsøkt og testet i flere år for å komme fram til en god måte å produsere molekylet på.

- Vi har prøvd og feilet, men kom etter hver opp med en måte å kunne produsere dette molekylet i en industriell skala. Vi er det første selskapet, ja kanskje det eneste, som produserer så mye Levulinic Acid. Produksjonen startet for fullt første denne sommeren, sier franskmannen.

GF Biochemicals har kontorer både i Ialia, Nederland og snart i USA. De har en stor fabrikk i Italia, og hele 400 mennesker er ansatt i selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.