*Nettavisen* Sport.

Slik vil Hodgson stoppe Englands straffemareritt

VURDERER Å HENTE INN PSYKOLOGHJELP: Roy Hodgson er ivrig etter å rette opp i Englands straffemareritt foran sommeren fotball-VM.

Vurderer å hente inn psykolog.

25.02.14 10:10

(NTB): Englands fotballherrer har dårlig statistikk fra straffesparkkonkurranser i store mesterskap. For å unngå nedtur under sommerens VM, vil landslagssjef Roy Hodgson ha psykologhjelp.

Da England tapte for Italia på straffer under EM i 2012, var det deres sjette straffetap av sju mulige i store mesterskap. Kun straffesparkkonkurransen mot Spania i 1996 har så langt ført til engelsk seier.

- Vi vurderer å be med oss noen, men det må være en som er akseptert av spillerne. Jeg tror ikke det vil være lurt å hente inn noen som vil gi dem en leksjon.

- Personen må lære dem å kjenne, sier Hodgson til Sky Sports.

Karakter og selvtillit
- Vi har kanskje én eller to sikre straffeskyttere, men det er andre som er mindre selvsikre. Vi må vite at de er så forberedt som de kan når de går opp for å skyte.

- Det handler om karakter, selvtillit og det å kunne stenge morgendagens overskrifter ute.

Vurderer sykkeltrenere
Den britiske sykkeltreneren Dave Brailsford, som er mannen bak suksessen til syklistene Bradley Wiggins og Chris Froome, er allerede i Hodgsons planer.

- Han vil snakke med oss om sine erfaringer og hvordan han har forberedt et sykkellag med slike kvaliteter til å ta gullmedaljer, sa Hodgson.

England spiller i en meget tøff VM-gruppe, med Costa Rica, Italia og Uruguay.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.