*Nettavisen* Sport.

Snudde 3-0 til 3-3

KOM TILBAKE: Tottenham snudde 3-0 til 3-3 på The Hawthorns. Foto: Joe Giddens (Pa Photos)

- Jeg tror Hugo Lloris fikk frostskader etter pause, sier Tim Sherwood.

12.04.14 18:59

WEST BROMWICH - SPURS 3-3:

West Bromwich så ut til å stikke av med samtlige tre poeng da de ledet hele 3-0 mot Tottenham etter 30 minutter spill.

Gjestene fra Nord-London kom imidlertid sterkt tilbake og snudde til 3-3, etter blant annet en scoring av Christian Eriksen på overtid.

Likevel er trolig ingen av lagene fornøyd med ett poeng ettersom Spurs kjemper om Champions League-spill og West Brom er i nedrykkskampen.

Skuffet Pepe Mel
West Brom-manager Pepe Mel la heller ikke skjul på skuffelsen etter kampen.

- Vi startet veldig bra. Vi hadde en veldig god førsteomgang, men resultatet gikk ikke vår vei. Problemet er at vi har så lyst på poengene, så vi må spille på samme måte selv om det er 0-0 eller 3-0, sier Mel til BBC etter kampen.

- Dette er veldig vanskelig for meg. Spillerne er veldig langt nede nå, men vi har fem kampen igjen. Hvert eneste poeng er viktig, forteller West Brom-manageren.

Klikk på bildet for å forstørre.

STOLT: Tim Sherwood sier han er stolt av å være manager for Tottenham Hotspur. Foto: Andrew Yates (Afp)

Stolt Sherwood
Tottenham-manager Tim Sherwood var noe mer fornøyd enn sin kollega.

- Vi var skuffet over deres tredje scoring, vi synes det skulle ha vært frispark. Jeg prøver å komme på så mange unnskyldinger som mulig for vårt forsvarspill som var forferdelig, sier Sherwood til BBC etter kampen.

- Jeg tror supporterne fikk oss tilbake i kampen. De forlot oss aldri, de er kunnskapsrike og visste at vi kjørte over West Brom. De hadde ikke et eneste skudd mot Hugo Lloris i andreomgang. Jeg tror Hugo fikk frostskader i andreomgang, forklarer Spurs-manageren.

Ryktene vil ha det til at Sherwood ikke kommer til å få fortsette i jobben neste sesong, men engelskmannen legger ikke skjul på at han elsker jobben.

- Jeg er stolt av å være manager for denne fantastiske klubben. Fansen vet at jeg er med dem og at jeg ønsker kun det beste for denne fotballklubben, sier 45-åringen.

2-0 etter fire minutter
Nedrykkstruede West Bromwich brukte kun 24 sekunder på å ta ledelsen hjemme på The Hawthorns lørdag.

Målet kom etter at Morgan Amalfitano tok seg enkelt forbi Tottenhams venstreback Danny Rose, før han slo ballen hardt inn foran mål. Spurs-keeper Hugo Lloris fikk en hånd på ballen, men slo den rett til West Brom-spiss Matej Vydra, som ikke hadde noen problemer med å sette inn 1-0.

En virkelig marerittstart for gjestene fra Nord-London.

Men hjemmelaget gav seg ikke med det, for kun tre minutter senere doblet de ledelsen.

Amalfitano var igjen sentral da han stjal ballen fra Christian Eriksen som skled, før franskmannen lurte Rose og fikk lagt inn i boksen. Foran mål var det Vlad Chiriches som steg høyest til værs, men rumeneren klarte kun å stusse ballen videre til Chris Brunt.

Fra skrått hold, gjorde Brunt ingen feil da han banket ballen i mål til side for Lloris. Dermed stod det 2-0 til hjemmelaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Både Matej Vydra og Chris Brunt scoret mot Tottenham. Foto: Andrew Yates (Afp)


Straffebom av Adebayor
Tottenham våknet noe mer etter scoringene, og fem minutter senere var 20 år gamle Harry Kane nære ved å redusere for gjestene. Tottenham-spissen fintet bort en West Brom-forsvarer før han avsluttet en liten meter til side for mål.

Enda nærmere scoring var Kane da han mottok et hardt innlegg etter 13 minutter. Fra kun fire meter klarte imidlertid ikke unggutten å treffe mellom stengene.

To minutter senere så det imidlertid ut til at Spurs skulle få en redusering da gjestene fikk straffe etter at Rose ble felt inne i feltet.

Emmanuel Adebayor vartet imidlertid opp med et elendig straffespark, og det stod derfor fortsatt 2-0 på The Hawthorns da kvarteret var spilt.

Klikk på bildet for å forstørre.

BOMMET: Emmanuel Adebayors straffespark var lite imponerende. (AP Photo/Rui Vieira) Foto: Rui Vieira (Ap)


Sessegnon scoret
Hjemmelaget kom mer tilbake i kampen etter straffesparket, og 26 minutter var spilt da det fort kunne ha stått 3-0. Amalfitano mottok ballen alene foran mål, men denne gangen fikk Lloris slått landsmannens skudd over mål.

Men 3-0 skulle komme.

For etter 30 minutter forsøkte Younes Kaboul å heade tilbake til Chiriches. Ballen klarte imidlertid Stephane Sessegnon å snappe opp, før han løp fra Chiriches og satte den i mål.

Det så dermed helsvart ut for Tottenham.

Svensk selvmål
Gjestene skulle likevel få en redusering da Kyle Naughton forsøkte seg med et hardt innlegg. Dessverre for hjemmelaget, gikk ballen via svenske Jonas Olsson og i mål.

Kun minuttet senere var det kun en god Ben Foster i West Brom-målet som hindret Tottenham i å sette inn 3-2.

Ført fyrte Paulinho av et skudd hvor Foster måtte gi retur. Returen havnet hos Rose som fra noe skrå vinkel fikk avsluttet. Skuddet ble imidlertid reddet av Foster.

Da ingen av lagene klarte å score før pause stod et fortsatt 3-1 til hjemmelaget, i det som var en svært innholdsrik førsteomgang på The Hawthorns.

Kane reduserte
Etter hvilen var det, som ventet, Tottenham som presset på for redusering. Og gjestene kom til en rekke gode sjanser.

Aaron Lennon kom blant annet til en god skuddmulighet etter 52 minutter, men igjen stod Ben Foster i veien.

Etter 70 minutter klarte imidlertid ikke hjemmelaget å stå i mot da Lennon fant Kane foran mål. 20-åringen, som brant sine sjanser før pause, gjorde alt rett da han stanget Lennons innlegg i mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Harry Kane scoret i sin andre Tottenham-kamp på rad. Foto: Darren Staples (Reuters)


Dermed var det igjen kamp på The Hawthorns.

Eriksen utlignet
Men til tross for at Spurs fortsatte å presse hjemmelaget, uteble de store sjansene før 90 minutter var spilt.

Klikk på bildet for å forstørre.

UTLIGNET: Christian Eriksen utlignet for Tottenham mot West Brom fire minutter på overtid. Foto: Andrew Yates (Afp)

Men dommer Neil Swarbrick valgte å legge til seks minutter, og de minuttene tok Tottenham godt vare på.

For fire minutter på overtid dukket Christian Eriksen opp foran mål. Dansken fintet først bort en West Brom-forsvarer før han banket inn utligningen for Tottenham.

Da Swarbrick blåste av kampen stod det 3-3 og dermed ble det poengdeling mellom West Bromwich og Tottenham lørdag ettermiddag.

Øvrige resultater i Premier League lørdag:
Sunderland - Everton 0-1
Southampton - Cardiff 0-1
Fulham - Norwich 1-0
Stoke - Newcastle 1-0
Crystal Palace - Aston Villa 1-0

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.