Solskjær: - Jeg har mer vilje enn noensinne

GIR IKKE OPP: Ole Gunnar Solskjær nekter å resignere, tross nok et forsmedelig tap. Her i samtale med Crystal Palace-manager Tony Pulis etter kampslutt lørdag.

GIR IKKE OPP: Ole Gunnar Solskjær nekter å resignere, tross nok et forsmedelig tap. Her i samtale med Crystal Palace-manager Tony Pulis etter kampslutt lørdag. Foto: Rebecca Naden / Reuters / NTB scanpix

Cardiff har en formidabel oppgave med å redde plassen i Premier League.

05.04.14 22:09

CARDIFF - CRYSTAL PALACE 0-3:

CARDIFF (Nettavisen): Med 0-3 tapet hjemme for Crystal Palace lørdag var Ole Gunnar Solskjær langt nede, men Cardiff-manageren mener mulighetene for å redde plassen i Premier League fortsatt lever.

Nordmøringen viser til at han fortsatt er full av energi og vilje til å styre Cardiff til en plass over nedrykksstreken.

- Det er nok det eneste positive etter i dag, at det fortsatt er fem kamper igjen og seks poeng opp. Så dersom vi produserer et mirakel, noe som noen ganger skjer i fotball, så kan vi komme oss ut av dette og bli værende i Premier League, sier 41-åringen.

- Vi må produsere et mirakel for å redde plassen i Barclays Premier League, gjentar han.

Mistet troen mot slutten

Etter 0-3 tapet og den skuffende forestillingen i sekspoengskampen mot Crystal Palace lørdag, ble veien opp til trygg plass enda lengre for Cardiff.

West Bromwich slo nemlig Norwich 1-0 på Carrow Road, og sistnevnte lag er nå laget som ligger mest utsatt til av lagene over streken.

Solskjærs optimisme er det dog ingenting å si på, til tross for at hjemmefansen forlot Cardiff City Stadium til pipekonsert.

- Jeg har mer energi enn noensinne, egentlig, mer vilje i meg enn noensinne, spesielt etter at ting skjer som forhindrer meg.

- Jeg tror det i dag, i andre omgang, viste seg at sesongen har slitt på spillerne. Spillerne mistet troen mot slutten av kampen og vi gikk tom for ideer, forteller han.

Tøff sesongavslutning
Waliserne har fem kamper igjen på å redde plassen , og allerede neste lørdag venter en tøff oppgave når Cardiff gjester Southampton.

Etter det tar Cardiff imot Stoke hjemme, før de har Sunderland borte, Newcastle borte og titteljagende Chelsea hjemme i siste kamp.

I løpet av de kampene forventer Solskjær at Mats Møller Dæhli, som mot Crystal Palace fikk sin første Premier League-kamp fra start, skal få flere kamper fra start.

- Definitivt, var det kontante svaret fra Cardiff-sjefen.

Den norske 19-åringen var ett av få lyspunkt for Cardiff i en tung kamp, og kunne i andre omgang ha fått et straffespark da han gikk over ende inne i feltet, før han ble byttet ut etter 73 minutter.

BYTTET UT: Mats Møller Dæhli greide ikke å prege den viktige bunnkampen mot Crystal Palace.

Solskjær er dog ikke sikker på om det faktisk var straffespark, men sier han heller ikke forventer å få en straffe i egen favør denne sesongen.

-Jeg har ikke sett situasjonen på TV og hva jeg enn sier så vil det ikke gi oss en straffe nå. Jeg tror ikke vi vil få en straffe resten av sesongen, så jeg vet ikke. Jeg kan ikke kommentere det, sier Solskjær til Nettavisen.

Ting kan snu
Selv om ting ser mørkt ut med tanke på å redde plassen etter kun åtte poeng på 13 kamper siden nordmannen tok over managerjobben i «Bluebirds», er Solskjær klar på at ting fort kan snu.

På de siste tre kampene har Cardiff sluppet inn 12 mål, scoret seks og kun fått med seg ett poeng, men manageren er ikke bekymret helt enda.

- I dag så det mørkt og trist ut, selvsagt, men i fotball kan ting endre seg helt plutselig, så vi må passe på at jeg sitter her og smiler etter Southampton-kampen fordi vi har fått med oss et fantastisk resultat.

- Dersom vi produserer et mirakel mot Southampton så kan vi plutselig ha en sjanse igjen, sier han.

Jonathan Parr fikk for øvrig drøye 11 minutter på banen for Crystal Palace etter å ha kommet inn for målscorer Joe Ledley. Magnus Wolff Eikrem var ubenyttet innbytter for Cardiff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.