Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær ønsker å gjenskape vinnermentaliteten i Manchester United

MENTALITET: Ole Gunnar Solskjær jobber nå med å implementere vinnermentaliteten Manchester United var kjent for under Sir Alex Ferguson.
MENTALITET: Ole Gunnar Solskjær jobber nå med å implementere vinnermentaliteten Manchester United var kjent for under Sir Alex Ferguson. Foto: Rui Vieira (AP)
Sist oppdatert:
Nordmannen bryr seg ikke nevneverdig om det blir opphetede diskusjoner blant spillerne på trening.

Solskjær har ifølge Daily Mail bedt Manchester United-troppen om å bli sinte på hverandre i forkant av flere kamper som nærmest vil fungere som et barometer på hvor mye laget har utviklet seg under kristiansunderens ledelse.

Den utleide Molde-treneren har øremerket søndagens kamp mot Tottenham og FA-cupkampen mot Arsenal som perfekte tester før storoppgjøret i Champions League mot Paris Saint-Germain.

Solskjær, som har tatt med seg til United-troppen på en kort treningsleir til Dubai, var som spiller en del av stallen til Sir Alex Ferguson som var kjent for sin utrettelige vinnermentalitet.

Les også: Journalist om Solskjærs United-framtid: - Vil være en tabbe å gi ham jobben permanent

- Må ikke være bestevenner

Nå ønsker 45-åringen å videreføre den mentaliteten, om det så betyr at spillerne må komme i småkrangler med hverandre om småting.

- Jeg har allerede lagt merke til at de er veldig knytt sammen. Det er en fantastisk atmosfære, noe som er grunnleggende viktig for alle lag, sier han ifølge Daily Mail og påpeker.

- Man trenger ikke være bestevenner. Lagmoralen er god. Vi hadde en krangel eller to (som spiller), men det handler bare om kravene og standardene du setter. Jeg bryr meg ikke om treningen ender med en liten smådisputt, for det betyr at de (spillerne) er vinnere, og at de ønsker å forbedre seg.

Les også: Vi følger overgangsvinduet live

United har levert strålende etter at Solskjær tok over, noe fem strake seire vitner om. Motstanden har imidlertid ikke vært av høyeste standard, men søndag kommer den første virkelige testen når Tottenham venter i en knalltøff bortekamp.

Nå håper Solskjær å bruke dagene i Dubai i forkant av Spurs-kampen på å innarbeide en sterkere vinnermentalitet.

- Om du innstiller deg på å tape på trening, vil du også tape kampen når det virkelig gjelder. Det er noen positive aspekter ved leiren. Både været og tiden spillerne kan tilbringe med hverandre.

Pogba usikker mot Spurs

Paul Pogba er én av spillerne som virkelig har funnet formen under Solskjær, men franskmannen sliter med en liten skade. United-sjefen håper midtbanespilleren kan spille en rolle mot Spurs, og har blant annet brukt uken på å gjennomgå videobilder med Pogba og de resterende stjernene.

Blant annet skal det ha vært ekstra lagmøter i Dubai, og Solskjær har fått muligheten til å se på småfeil i de fem foregående kampene.

Les også: Onsdagens PL-rykter

- Her drar ikke spiller kun tilbake til sine koner og barn. Vi har masse tid til videoanalyse og til å få satt noen spillprinsipper. Vi får mer tid på treningsfeltet, og vi kan sitte ned og gå igjennom ting.

SMÅSKADE: Paul Pogba sliter med en smell, og er usikker til kampen mot Tottenham.

Så langt har Solskjær ledet United til seier over Cardiff, Bournemouth, Huddersfield, Newcastle og Reading. Alle kampene har blitt vunnet med minst to måls margin, og flere av spillerne som så svake ut under Mourinhos ledelse, ser ut til å ha fått en opptur under nordmannen.

13. januar spiller Solskjærs menn borte mot Tottenham, og mange mener dette blir 45-åringens første virkelige store test etter at han tok over i desember.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino har av mange blitt trukket fram som en perfekt kandidat til å overta United til sommeren, men argentineren uttalte nylig at han komme til å ville bli i London-klubben i 20 år.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!