RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solskjær-forgjenger i stor skandale

I TRØBBEL: E-post- og SMS-utveksling mellom Malky Mackay og Iain Moody sjokkerer.
I TRØBBEL: E-post- og SMS-utveksling mellom Malky Mackay og Iain Moody sjokkerer. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Sjokkerende innhold i teksmeldinger og e-post funnet.

Tidligere Cardiff-manager Malky Mackay og Iain Moody, som i dag er direktør i Crystal Palace, er rapportert til FA som følge av rasistisk og homofobisk innhold i teksmeldinger og e-poster sendt dem imellom, skriver Daily Mail.

Mackay skal ha vært på god vei til å bli ansatt som ny Crystal Palace-manager da Brede Hangelands klubb fikk vite om saken, som nå er under opprulling, og trakk seg fra avtalen.

Rasistisk innhold
Meldingene ble hentet fram i lyset etter et raid i Moodys hjem. I utgangspuntet skjedde dette for å finne dokumenter om åtte kontroversielle overgangssaker knyttet til tiden da Moody jobbet i Cardiff.

Etterforskere fra advokatfirmaet Mishcon de Reya i London fikk tilgang til PC, telefoner og annet teknisk utstyr på stedet.

I et brev som er sendt til FA, kommer det frem at dette er deler av innholdet i kommunikasjonen mellom Moody, Mackay og andre:

«Kom igjen, feite Phil. Det er ingenting som en jøde som ser penger glippe mellom fingrene». Her refereres det til fotballagenten Phil Smith.

Trakk søksmål
En leder i en konkurrerende klubb beskrives som en «gay snake» og «homo». En fransk spiller beskrives som en «uavghengig, tenkende, ung homo».

En liste med franske spillere er sendt videre til Mackay. Her skrives det blant annet at agentfirmaet burde skifte navn til «all blacks» og at det ikke er mange hvite fjes blant de aktuelle, men likevel verdt å vurdere.

Ifølge Daily Mail skal Mackay og Moody ha blitt informert om at Cardiff satt på disse meldingene tidligere i år. Samtidig ble duoen informert om hva som ble funnet i forbindelse med etterforskingen av åtte kontroversielle overganger til Cardiff sommeren 2013.

Etter at Mackay ble sparket forrige desember, saksøkte han Cardiff-eier Vincent Tan for 7,5 millioner pund. I mai trakk han plutselig søksmålet og ba Tan om unnskyldning.

Ole Gunar Solskjær tok over jobben til Mackay 2. januar 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere