*Nettavisen* Sport.

Spissløse Chelsea ydmyket av Bournemouth

SCORET: Glenn Murray var bare på banen i ett minutt før han scoret mot Chelsea. Foto: Glyn Kirk (Afp)

José Mourinhos lag tapte mot Bournemouth.

05.12.15 20:23

CHELSEA - BOURNEMOUTH 0-1:

Diego Costa ble nok en gang vraket fra start av Chelsea-manager José Mourinho hjemme mot Bournemouth. I stedet fikk Eden Hazard sjansen på topp fra start.

Det ble ingen suksess, og Chelsea klarte ikke å score på et hardtarbeidende Bournemouth. I stedet avgjorde Glenn Murray kampen for gjestene, som vant 1-0.

King var aktiv

I motsetning til Mourinho, valgte Bournemouths manager, Eddie Howe, å starte med spisser i lørdagens kamp. Joshua King var en av hans utvalgte angripere.

Og King viste seg fram på Stamford Bridge. To ganger i løpet av det første kvarteret var nordmannen svært nær ved å sende gjestene i ledelsen. Dessverre for spissen, ble avslutningene hindret av målvakt Thibaut Courtois.

I løpet av den første omgangen fikk også vertene muligheter til å score. Både Pedro Rodriguez, Cesc Fabregas og Oscar var frempå for blåtrøyene, uten å få uttelling.

Byttet inn Costa

I pausen hadde José Mourinho fått nok. En tent Diego Costa ble kastet inn i kampen, i håp om å få ballen i mål i den andre omgangen.

Men det var gjestene som åpnet også den andre omgangen best. Matt Ritchie smalt til fra 20 meter etter vakkert King-forarbeid, men ballen suste over Chelsea-målet.

Derfra og ut handlet likevel det meste om hjemmelaget i London.

Særlig høyrekanten, med Branislav Ivanovic i sentrum, skapte sjanser på sjanser, uten at målene kom. Både Nemanja Matic og Diego Costa fikk store sjanser etter vakkert spill på Chelseas høyreside, men avslutningene traff ikke mellom stengene til Artur Boruc.

Klikk på bildet for å forstørre.

BOM: Hvordan bommet du her, Diego Costa? Foto: Darren Walsh (Pa Photos)

King-innbytter scoret

I det 67. og det 80. minutt ropte Chelsea-spillerne på straffespark. Ved begge anledningene mente de at Bournemouth-spillerne brukte hendene inne i feltet for å stoppe ballen.

Dommeren valgte å ikke blåse ved noen av anledningene.

I stedet skulle det smelle i motsatt ende. Joshua King ble byttet ut for Glenn Murray etter å ha jobbet hardt gjennom hele kampen.

Like etter fikk Bournemouth corner. Der dukket Murray opp, og stanget gjestene i ledelsen. Reprisen av målet viser at målet kanskje skulle vært annulert for offside.

Flere mål ble det ikke, og Bournemouth tok tre poeng på Stamford Bridge.

Chelsea ligger dermed fremdeles på en 14.-plass i serien, med 16 poeng på 15 kamper. Bournemouth har nå elleve poeng, og ligger rett under nedrykkstreken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.