Spurs trengte straffespark for å slå League One-lag

STRAFFEMÅL: Andros Townsend sendte Tottenham i ledelsen fra ellevemeteren.

STRAFFEMÅL: Andros Townsend sendte Tottenham i ledelsen fra ellevemeteren. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Tottenham slet lenge mot Sheffield United.

22.01.15 11:08

TOTTENHAM - SHEFFIELD UNITED 1-0:

Onsdagens Ligacup-semifinale mellom Tottenham og Sheffield United ble utsatt et kvarter på grunn av trafikktrøbbel utenfor White Hart Lane.

Da kampen endelig kom igang, klokka 21.00, norsk tid, var det bare et straffespark som skilte de to lagene fra henholdsvis Premier League og League One.

Sheffield United spiller nemlig på nivå tre i England, men klarte likevel å yppe seg mot mer erfarne Tottenham-spillere.

En straffescoring fra Andros Townsend var forskjellen på lagene onsdag, og Tottenham tar dermed med seg en 1-0-ledelse inn i returoppgjøret på Bramall Lane neste uke.

- Fremdeles med
Lagenes to managere var enige om at det var en jevn kamp. Tottenham-sjef Mauricio Pochettino mener at bortelaget gjorde det vanskelig for vertene, med sin aggressive spillestil.

- Det var en hard kamp. Jeg er glad for resultatet, men vi må fremdeles spille returoppgjøret i Sheffield, og vinne sammenlagt. Sheffield United spilte veldig aggressivt i den første omgangen, og det ble vanskelig for oss, sa Mauricio Pochettino ifølge BBC etter kampslutt.

Sheffield Uniteds sjef var opptatt av at dette ikke er over etter en kamp, og han ser frem mot returkampen hjemme på Bramall Lane.

- Vi er fremdeles med, selv om det er skuffende å tape. Jeg synes vi hadde god kontroll på 0-0, før feilen i straffefeltet. Men vi er fremdeles med. Neste uke skal vi spille for 25.000 supportere på hjemmebane, det blir magisk, forklarte Sheffield Uniteds manager, Nigel Clough etter kampen.

Gjestene nærmest
Det var en søvndyssende førsteomgang på White Hart Lane, onsdag. Hjemmelaget så ut til å undervurdere gjestene fra nivå tre, og slapp til bortelaget ved et par anledninger, uten at det resulterte i baklengsmål.

Drøyt 20 minutter inn i kampen var det vingen Jamal Campbell-Ryce som fikk gjestenes første mulighet, men skuddet gikk like utenfor fra skrått hold.

To minutter senere var det Premier League-lagets tur til å skape en farlighet. Eric Dier headet et Andros Townsend-frispark mot mål, men de rød-hvites keeper reddet til corner.

Fem minutter før pause forsøkte Stefan Scougall seg med et skudd for League One-laget. 22-åringens skuddfot er meget sterk, men avslutningen snek seg utenfor målet til Michel Vorm, som var valgt som målvakt for Tottenham onsdag.

Straffemål
I den andre omgangen viste Tottenham mer kvaliteter. Hjemmelaget tok over kommandoen i kampen, og spilte seg frem til flere småsjanser.

TØFT: Jamie Murphy og de andre Sheffield United-spillerne gjorde det tøft for Tottenham onsdag kveld. Foto: Glyn Kirk (Afp)

Gjestene var likevel godt disiplinerte, og holdt lenge unna. En hands på James McEveley skulle dog gjøre veien til målet kortere for Spurs.

Dommer Neil Swarbrick hadde ikke noe valg, og pekte på straffemerket. Derfra var Andros Townsend sikrere enn banken, og banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 74 minutter.

Resten av kampen hadde Tottenham god kontroll, men klarte ikke å produsere de største sjansene. Kampen endte dermed til slutt 1-0.

Returoppgjøret spilles på Bramall Lane neste onsdag.

I den andre semifinalen i Ligacupen, spilte Liverpool og Chelsea 1-1 tirsdag kveld. De to møter hverandre på Stamford Bridge neste tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tottenham

Mest lest på Sport

Annonsebilag