Spyttet på hverandre: - Det er barnehage

SPYTTET PÅ HVERANDRE: Manchester Uniteds Jonny Evans og Newcastles Papiss Cisse røk i tottene på hverandre onsdag kveld.

SPYTTET PÅ HVERANDRE: Manchester Uniteds Jonny Evans og Newcastles Papiss Cisse røk i tottene på hverandre onsdag kveld. Foto: Lee Smith (Reuters)

Det var mer enn fotball som skapte oppmerksomhet på St James' Park.

05.03.15 12:41

NEWCASTLE - MANCHESTER UNITED 0-1:

- Det er barnehage. Det er unger, sier TV 2s fotballekspert Aleksander Skau.

Skau snakker om en episode med Uniteds Jonny Evans og Newcastles Papiss Cissé like før pause på St James' Park.

Etter en tøff duell sparket sistnevnte etter Evens. Begge kommer seg raskt opp på beina igjen, og de spytter United-spilleren på Cissé. Newcastle-spilleren svarte med å spytte tilbake på midtstopperen.

Young-avgjorde
Begge lag hadde store sjanser til å avgjøre kampen i den andre omgangen, etter en målløs førsteomgang.

Men det var kun Ashley Young som maktet å notere seg i målprotokollen.

Og det helt på tampen av oppgjøret.

For kampuret viste 89 minutter da United-spilleren dunket inn den avgjørende scoringen og sørget for seier og tre meget viktige poeng for de rødkledde.

- Vi dominerte i 90 minutter. Det var kanskje den beste kampen vi har spilt denne sesongen. Spesielt på bortebane. Jeg mener vi vant fortjent. Det var også en viktig seier, i og med at våre nærmeste konkurrenter også vant sine kamper. Det kommer til å bli et Rotterac, sier United-manager Louis Van Gaal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

AVGJORDE: Manchester Uniteds Ashley Young avgjorde for gjestene like før fulltid. Foto: Scott Heppell (Ap)

- Jeg er helt knust
En mann som ikke var like fornøyd etter kampslutt av Newcastle-manager John Carver.

- Jeg er helt knust. Jeg er irritert. Jeg trengte fem til ti minutter på å roe meg ned. Våre gutter ga alt de hadde i dag, men når du spiller mot Manchester United må du holde konsentrasjonen oppe i hvert minutt, og det gjorde vi ikke, sier Carver ifølge BBC.

- Jeg mener vi hadde de største sjansene, og du må sette en av dem. Du lurer bare på om de vil utnytte en tabbe hos oss, og det gjorde dem, forteller Newcastle-manageren.

Snytt for straffe
Tidlig i den første omgangen ble Emmanuel Rivière lagt i bakken av Chris Smalling innenfor 16-meteren.

United-spilleren var for sen i duellen og var ikke nær ballen. Dommer Anthony Taylor sto dårlig plassert og vinket spillet videre.

- Newcastle skulle hatt straffe, men jeg måtte se det et par ganger før jeg var sikker. Dommeren hadde en vanskelig posisjon, med to spillere imellom, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Tilbake etter Kreft-kampen
Et annet stort høydepunkt i kampen var at Newcastles Jonas Gutierrez var tilbake. Midtbanespiller har kjempet seg tilbake etter halvannet års kamp mot testikkelkreft.

Han ble byttet inn etter en times spill på St James' Park, til en enorm hyllest fra hjemmefansen.

- Jeg kommer til å huske denne velkomsten resten av livet. Jeg er så takknemmelig for all støtte jeg har fått, sier Jonás Gutiérrez i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.