*Nettavisen* Sport.

Statistikken som kler Louis van Gaal naken

LIKE RESULTATER: På henholdsvis 50 og 51 kamper har Louis van Gaal (t.v) og David Moyes (t.h) ledet Manchester United til omtrent eksakt samme resultater. FOTO: montasje NTB scanpix

Nederlenderen har ikke gjort Manchester United noe særlig bedre enn forgjengeren tross massiv pengebruk.

Å ta over etter Sir Alex Ferguson som manager for Manchester United visste alle ville bli vanskelig.

David Moyes fikk det ærefulle oppdraget, men skotten varte bare èn sesong og de fleste United-fans virket fornøyde da det ble klart at Louis van Gaal skulle ta over.

Fasiten under Moyes var som følger: United slått ut av FA-cupen i tredje runde mot Swansea, røk senere ut av ligacupen mot bunnlaget Sunderland, og i ligaen havnet United utenfor topp fire - og misset dermed Champions League forrige sesong.

LES OGSÅ: United bekrefter: Moyes er sparket

Nå har van Gaal fått 50 kamper på seg og tallene satt opp mot Moyes' 51 kamper er skremmende like.

Begge står oppført med 27 seire, van Gaal har spilt uavgjort tolv ganger, mens Moyes spilte ni uavgjort. Sistnevnte tapte litt flere kamper med sine 15 tap som United-manager mot van Gaals 11.

Ellers er mål for og i mot brutalt likt.

Her er tallene (alle turneringer):

Van Gaal

Moyes
50
Kamper spilt
51
27
Seire
27
12
Uavgjort
9
11
Tap
15
81
Scoringer for
86
47
Scoringer mot
54

Kilde: Premier League

Det som skiller seg ut mest er pengebruken de to managerene har brukt. Den nåværende treneren har brukt hele 200 millioner pund, mens Moyes brukte 67,7 millioner pund på sitt år i Manchester.

Før nedelenderens 50. kamp sa han følgende på pressekonferansen:

- Hva kan jeg si? Min første kamp var mot Swansea og den tapte vi. Nå spiller vi min 50. kamp og jeg håper vi kan vise fansen at vi har forbedret oss. For det er det viktigste.

United tapte som kjent 2-1 og sannheten er at United ikke har forbedret seg stort på van Gaals først 50 kamper. Etter å ha sett på tallene - ei heller på de siste 101 kampene.

(saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

VAN GAAL OUT? Banner over Old Trafford under David Moyes. FOTO: NTB scanpix Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Det er få som roper like høyt på nederlenderens avgang som på Moyes' på samme tidspunkt, men det er neppe lenge til om ikke resultatene kommer snart.

Manchester United har startet sesongen greit og ligger på 5. plass etter fire runder. De har også kvalifisert seg til Champions League.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=sb0lg4CJfZfFsxdOsH78Fja8UmCshSgtcL-t8XXWTEqlz405QwX3FbT612UndeqbknZq2CB-nK1EaN7kFrhQ1YjU7DaiShCV-AJMu2ACHwEDUeX5naomIUIaTXkWdZuZtcSrotrIklQ&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.