RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UTLIGNET: Raheem Sterling utlignet for Liverpool mot Chelsea.
UTLIGNET: Raheem Sterling utlignet for Liverpool mot Chelsea. Foto: Phil Noble (Reuters)

Sterling fikk Anfield til å koke

Sist oppdatert:
Men de rødkledde måtte nøye seg med uavgjort mot Jose Mourinhos menn.

LIVERPOOL - CHELSEA 1-1: 

Det ble etter hvert et svært dramatisk oppgjør mellom Liverpool og Chelsea da lagene møttes på Anfield i semifinalen i ligacupen tirsdag kveld. 

Chelsea-angriper Eden Hazard scoret kampens første mål på straffe etter 17 minutter, men Liverpool skapte mest i snøværet tirsdag, og utlignet fortjent ved scoring av Raheem Sterling i andreomgang. 

Til tross for et kraftig press fra hjemmelaget, ble det aldri flere mål på Anfield og kampen endte til slutt 1-1. 

Fornøyd Hazard
Målscorer Hazard var fornøyd med resultatet etter kampen.

- Det var ikke blant våre beste kamper, men det ser greit ut med tanke på returoppgjøret. Vi forsvarte oss godt og det er et godt resultat. Simon Mignolet har reddet mine straffer tidligere på trening med Belgia, så jeg var litt redd, sier Hazard ifølge BBC.

Chelsea-keeper Thibaut Courtois hadde som vanlig en god dag i Chelsea-målet og virket fornøyd med 1-1 etter kampen.

- Med tanke på sjansene de hadde, må vi være fornøyd med uavgjort. Vi kan nå avgjøre dette på hjemmebane, sier keeperen ifølge BBC. 

- Alltid godt å score
Liverpools målscorer Raheem Sterling var også fornøyd med sitt eget mål.

- Vi var selvfølgelig skuffet med å ligge under ved pause på hjemmebane, men vi sa til hverandre at vi måtte fortsette å kjempe. Det var et strålende comeback fra gutta, sier Sterling ifølge BBC.

- Det er alltid godt å score mål. Jeg følte at jeg fikk igjen for den pausen jeg har hatt. Noen ganger trenger man litt hvile og det gav manageren meg. Det hjalp, sier den hurtige angriperen.

Scoret på straffe
De virkelig store sjansen uteble før pause på Anfield, men Chelsea kunne likevel juble for en 1-0-ledelse da lagene gikk i garderoben etter 45 minutter.

De blåkledde skapte nærmest ingenting før hvilen, men Eden Hazard tok vare på sjansen da han ble tildelt straffe etter å ha blitt felt av Liverpools Emre Kan etter 16 minutter. Både Trevor Morley og Erik Thorstvedt mente fellingen ikke kvalifiserte til en straffespark i TV 2 sitt studio, men dommer Martin Atkinson virket sikker i sin sak. 

Enda sikrere var Eden Hazard som enkelt satte ballen til høyre for Simon Mignolet og i mål. 

Eden Hazard satte inn 1-0 for Chelsea på straffe.


Liverpool presset gjestene gjennom store deler av førsteomgangen, men med unntak av et langskudd fra Steven Gerrard, slet Brendan Rodgers' menn med å komme til store målsjanser før hvilen.

Dermed stod det fortsatt 0-1 til Chelsea halvveis ut i oppgjøret.

Sterling utlignet
Etter hvilen virket det som Liverpool-spillerne satte inn et ekstra gir, og Jose Mourinhos menn virket langt fra komfortable på gressmatten på Anfield.

Liverpool presset Chelsea tilbake på banen, og etter 58 minutter klarte ikke de blåkledde lenger å stå i mot da Raheem Sterling skrudde på turboen.

Den lynkjappe Liverpool-angriperen løp gjennom Chelsea-forsvaret på egenhånd og banket inn utligningen for de rødkledde, noe som virkelig fikk liv i hjemmefansen.

Liverpool presset
De rødkledde fortsatte å styre kampen utover omgangen, og var svært nære med å stikke av med seieren. Steven Gerrard var blant annet centimetere fra å sette inn 2-1 etter 66 minutter, men kapteinens skuddforsøk gikk i stolpen.

Etter 79 minutter var det innbytter Adam Lallana som skulle få sjansen for Merseyside-klubben, men til tross for at den tidligere Southampton-stjernen traff svært godt fra cirka 20 meter, reddet Thibaut Courtois mesterlig.

Kampen endte dermed 1-1, noe trolig Chelsea er mest fornøyd med før returen på Stamford Bridge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere