Gå til sidens hovedinnhold

Sterling med mål i debuten

Joe Hart ble den store straffehelten.

ROMA - MANCHESTER CITY 2-2 (6-7 etter straffer):

Raheem Sterling har stått for en av sommerens mest omtalte overganger, da han forlot Liverpool til fordel for Manchester City. Prislappen på hele 49 millioner pund har fått kritikerne til å heve røsten sin opptil flere ganger.

Det var helt fram til hans første kamp for de lyseblå. En kamp som Manchester City vant på straffesparkkonkurranse mot Roma, etter at det stod 2-2 ved ordinær tid.

Har du prøvd Nettavisens fantasyspill? Klikkher.

Livlig nykommer
Tirsdag svarte nemlig Sterling på kritikken med å score mål etter bare to minutter på banen i debuten. England-vingen gjorde ingen feil alene med Roma-keeperen, og sendte med målet Manchester City opp i føringen med 1-0.

Sterling var også livlig resten av omgangen han spilte, og ble muligens snytt for straffe to ganger. Nykommeren ble tatt av banen til pause, noe som er vanlig så tidlig i sesongoppkjøringen.

Drømmemål
Men det var ikke bare Raheem Sterling som ønsket å være i fokus i tirsdagens kamp i Melbourne.

Like etter at den jamaicanskfødte briten gjorde 1-0 for engelskmennene, vartet nemlig Miralem Pjanic opp med et vakkert langskudd. Skuddet hamret seg opp i nettaket bak Willy Caballero i City-målet, og lagene var like langt.

Etter hvilen fikk City-talentet Kelechi Iheanacho æren av å sende de blåkledde tilbake i ledelsen, etter en grusom involvering av Ashley Cole.

Like før slutt kom likevel nok en praktscoring fra italienerne. Adem Ljajic scoret på et frispark fra like utenfor straffefeltet, og kampen måtte avgjøres ved straffesparkkonkurranse.

Helten Hart
Fra ellevemeteren var det Englands landslagskeeper Joe Hart som fikk mest oppmerksomhet.

Keeperen både scoret på straffespark, og reddet to av Romas forsøk. Den avgjørende straffen var det Saydou Keita som tok. Hart reddet mesterlig, og Manchester City stakk av med seieren.

- Det var en morsom måte å avslutte kampen på. Doumbia prøvde å være litt komiker, men det gikk ikke så bra. Jeg er veldig glad jeg klarte å redde den straffen. Den siste fra Keita gikk jeg bare rett vei, sa Joe Hart etter kampen.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her