Gå til sidens hovedinnhold

Steven Gerrard legger opp

Steven Gerrard (36) gir seg som fotballspiller.

Den tidligere Liverpool-kapteinen melder selv torsdag ettermiddag på Instagram at han har valgt å legge fotballskoene på hylla.

- Jeg kan bekrefte at jeg har gitt meg som profesjonell fotballspiller. Jeg har hatt en fantastisk karriere og jeg er takknemlig for alle øyeblikkene jeg har opplevd i løpet av min tid i Liverpool, LA Galaxy og for England, skriver Gerrard i en pressemelding som er gjengitt av en rekke engelske medier.

- Først ønsker jeg å takke alle i Liverpool Football Club. Jeg er så stolt over å ha spilt og vært kaptein for Liverpool i så mange år, og å oppnå det vi klarte å oppnå i løpet av min tid i klubben. Jeg var heldig som fikk spille sammen med noen strålende spillere, samt spille for noen fantastiske managere i løpet av min tid på Anfield. Jeg ønsker å takke dem alle, i tillegg til alle de ansatte i klubben, for deres fantastiske støtte, skriver Gerrard.

Liverpool-helt

36-åringen går inn i historiebøkene som en av tidenes Liverpool-spillere med 710 spilte kamper for de rødkledde fra Merseyside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Gerrard kan også vise til imponerende 114 landskamper for England i løpet av sin karriere - mange av dem som kaptein.

Høydepunktet kom imidlertid i Liverpool-drakten da han i 2005 var med på å sikre mesterligatrofeet i den historiske finalen mot AC Milan i Istanbul.

Stolt Gerrard

Gerrard legger ikke skjul på at han er stolt av det han har fått til i løpet av sine år som fotballspiller.

- Jeg er stolt over å ha spilt over 700 kamper for Liveprool, stolt over å hjelpe klubben med å hente hjem trofeer til Anfield, ikke minst stolt over den berømte kvelden i Istanbul, skriver Gerrard.

- Som tenåring fikk jeg oppleve drømmen med å ta på meg den berømte røde Liverpool-drakten, og da jeg debuterte mot Blackburn Rovers i november 1998, kunne jeg aldri se for meg hva som kom til å skje de neste 18-årene. Jeg føler meg så heldig som har fått oppleve så mange fantastiske høydepunkter i løpet av karrieren, forklarer Liverpool-legenden.

I 2015 forlot engelskmannen Anfield og Liverpool til fordel for amerikanske LA Galaxy, men oppholdet i USA ble forholdsvis kort.

Nylig avslørte nemlig Gerrard på sin egen Instagram-profil at han kom til å forlate Los Angeles, men nå viser det seg at han altså gir seg helt som fotballspiller.

Mulig trenerkarriere

Gerrard har allerede før torsdagens nyhet blitt koblet til mulige managerjobber. Nylig ble det spekulert i at han kunne komme til å bli MK Dons-manager.

Selv hinter han til at han vil fortsette å jobbe innenfor fotballen fremover.

- Jeg ser lyst på fremtiden og føler fortsatt at jeg har mye å tilby idretten - uansett i hva slags rolle det blir. Akkurat nå skal jeg ta meg tid til å vurdere en rekke muligheter, og jeg kommer snart til å annonsere hva mitt neste steg i karrieren blir, skriver Gerrard.

Kommentarer til denne saken