*Nettavisen* Sport.

Stordalen avslører hemmelig Ferguson-middag

MIDDAG: Petter Stordalen avslører i sin nye bok at han hadde middag med tidligere Manchester United-manager sir Alex Ferguson. Foto: Terje Pedersen

Diskuterte Ole Gunnar Solskjær.

Petter Stordalen (52) vier et helt kapittel i sin nye selvbiografi til å hylle tidligere Manchester United-spiss Ole Gunnar Solskjær.

I boken «Jeg skal fortelle deg en hemmelighet», avslører finansmannen at han var nysgjerrig på hva som gjorde den norske landslagsspissen så spesiell.

Svaret skulle han få fra selveste sir Alex Ferguson.

«Lenge trodde jeg at den ekstreme hyllesten av Solskjær først og fremst handlet om det målet i Champions League-finalen. Men en kveld jeg var så heldig å spise middag med Solskjærs trener i Manchester United, Sir Alex Ferguson, spurte jeg ham rett ut hva som gjorde Solskjær så spesiell. Ferguson fortalte om blikket hans», skriver Stordalen.

«Game changer»

Ifølge Stordalen, mente Ferguson at Solskjær hadde en helt spesiell evne til å lese spillet. Solskjær ble etter hvert kjent som en superinnbytter for United, og flere mener at hans evne til å forberede seg mens han satt på benken var mye av grunnen til at han ofte scoret etter å ha blitt byttet inn.

Og det var nettopp denne egenskapen Ferguson skal ha satt så stor pris på, ifølge finansmannen.

«Ole Gunnar Solskjær var en game changer, forklarte Fergsuson. En game changer. Av alle hedersbetegnelser man kan få her i verden, er det definitivt blant de beste. Og Ferguson, som har trent noen av de beste fotballspillerne gjennom tidene, gjenkjenner en game changer når han ser en», skriver Stordalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

GODT FORHOLD: Ole Gunnar Solskjær og Sir Alex Ferguson har et godt forhold etter tiden i Manchester United. Foto: John Peters (Getty Images)


- Derfor sang de for ham

I tillegg til samtalen med Ferguson, trekker Stordalen frem Solskjærs scoring i Champions League-finalen i 1999. Han nevner også taklingen som fikk spissen utvist mot Newcastle i 1998 da han hindret scoring imot ved å takle Newcastle-spilleren som hadde kommet alene med keeper.

«Vi pleier å kalle det 'å ta en for laget'. Ole Gunnar Solkskjær gjorde ikke annet. Det var derfor de sang for ham i hver kamp i de to årene han var ute med skade», skriver Stordalen som har latt seg begeistre av den tidligere storscoreren.

Petter Stordalens selvbiografi «Jeg skal fortelle deg min hemmelig» lanseres lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag